През лятото на миналата година кариерата на легендарния аржентинец Луис

...
През лятото на миналата година кариерата на легендарния аржентинец Луис
Коментари Харесай

Годините нямат никакво значение, когато се казваш Луис Скола

През лятото на предходната година кариерата на именития аржентинец Луис Скола бе сложена на кръстопът. 40-годишният баскетболист дълго време обмисляше дали да окачи кецовете на пирона и по този метод да постави завършек на великата си 25-годишна професионална кариера, само че фантазията му да играе на още една Олимпиада го въодушеви да не го прави. Скола напусна своя отбор Олимпия (Милано) и след към месец размишления взе решение да каже довиждане само на Евролигата. Златният медалист от Атина 2004 подписа договорка за една година с непретенциозния тим на Варезе, колкото просто да е в оптимална форма за Игрите в Токио, които по този начин или другояче бяха отсрочени за 2021 година

Около седем месеца по-късно аржентинецът със 743 мача в НБА потвърждава, че годините са просто едно число, което търпи смяна. Дори и на 40 Луис Скола прави възторг в елита на италианския баскетбол, бивайки топреализатор освен на своя тим, само че и на цялото състезание със приблизително по 20.9 точки - връх в цялата кариера в Европа и Съединени американски щати на именития аржентинец, като също по този начин той е единственият състезател в шампионата, който бележи най-малко 20 точки приблизително този сезон. През миналата неделя точно ветеранът бе най-резултатен при успеха на Варезе над Ваноли със 110:105 след продължение - 30 точки и 10 битки за огромния Скола.

30 puntos.
10 rebotes.
36 valoración.

Para ganarle a Cremona, en suplementario.

Una nueva clase por parte del maestro Luis Scola.
— Básquet Argentina (@BasketArgentina)
Да, Варезе заема чак 14-ата позиция в класирането с актив от 5 победи и 11 загуби, само че виновността за слабото показване на тима на Масимо Булери никога не може да се хвърля върху Скола. Аржентинецът е извънредно ефикасен през сегашния сезон, като бележи своите 20.9 точки на мач при успеваемост 52% за две точки и 44% от тройката. Освен това, тежкото крило/център сигурно в никакъв случай няма да не помни по какъв начин се взимат битки - приблизително по 7.3 овладени топки под двата кръга през сезона.

 Image

На Аржентина несъмнено ще й е необходим водач като Скола за Олимпиадата. " Гаучосите " разполагат с огромен капацитет в състава си в лицето на Габриел Дек, Лука Вилдоса, Нико Лапровитола и магьосника Факундо Кампацо, само че съществуването на безконечния Луис Скола несъмнено ще помогне за следващ път. Както е известно, аржентинците доближиха до финала на международното състезание през 2019 година, където обаче нямаше по какъв начин да отговорят на преродената Испания, която завоюва златото по много безапелационен метод - 95:75 на финала. Аржентина има сили за орден, а с толкоз добре играещ 40-годишен водач на име Луис Скола е изцяло допустимо това да се случи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР