През лятото едно от най-любимите занимания на повечето от нас

...
През лятото едно от най-любимите занимания на повечето от нас
Коментари Харесай

Избягвайте тези храни на плажа

През лятото едно от най-любимите занимания на множеството от нас е прекарването на мързеливо време на плажа под жаркото слънце, с пиво с ръка или в прохладната вода на морето.
Докато сме на плажа обаче би трябвало и да похапнем нещо. Често храната, поднасяна на портативни щандове на плажа, е нездравословна и със подозрително качество.
Кои са продуктите, които е по-добре да избягвате, когато сте на плажа?
Бургери
В бургерите има разтопено сирене или кашкавал, които под жаркото слънце стават евентуално рискови, в случай че не се изядат незабавно. Вие няма по какъв начин да знаете по кое време тъкмо са направени тези бургери и какъв брой време са стояли навън. В тях има и сосове, които не би трябвало да стоят на горещо прекомерно дълго, да не приказваме за непотребните калории, с които товарите организма си в лятната горещина.

Пица
Ако на плажа минава човек с количка за пици или носи пици на парче, не купувайте по същата причина, заради която не би трябвало да консумирате и бургери.

Чипсове със сосове
Някои чипсове вид начос да вземем за пример се продават в композиция със сос за размразяване. Този сос е евентуално рисков за здравето, щом е отвън ледник в горещината.

Панирани пилешки хапки
Те са постоянно предлагани по плажните капанчета. Вкусни са и доста хора си ги разрешават на плажа. Панираното пилешко е измежду несъответствуващите храни през лятото, а и по принцип, тъй като са претъпкани с наситени мазнини и въглехидрати. Освен това са пържени в доста огромно количество лой, която в множеството случаи е остаряла и използвана неведнъж.

Сладоледен сандвич
Нещо студено и разхлаждащо звучи като същински парадайс на плажа. Ако ви се дояде сладолед, дано той най-малко не съдържа хлебна част, както е при сладоледения сандвич. Това носи спомагателни 400 калории за порция, както и хидрогенирани мазнини и захари.

Газирани питиета
В тях се съдържат големи количества добавени захари и подсладители. Обикновено сме склонни да се отпускаме на плажа и да прекаляваме с тези питиета. Затова е по-добре да ги заобикаляме и да не посягаме към тях въобще.

Пържени картофки
Още една обичана храна на плажа, която би трябвало да се заобикаля. Пържените картофи са измежду най-продаванитепрез лятото. Въздържайте се от потреблението им, тъй като мазнината, в която са пържени съвсем постоянно е остаряла и канцерогенна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР