През летния сезон движението по пътищата се увеличава, а с

...
През летния сезон движението по пътищата се увеличава, а с
Коментари Харесай

Какви са причините: Лятото - повече катастрофи, пострадали, загинали...

През летния сезон придвижването по пътищата се усилва, а с него и злополуките, потърпевшите, починалите...

Вчера водач без брошура опустоши пешеходец в Приморско. Тежка злополука блокира придвижването по пътя Бургас - Поморие. След изпреварване в спешната лента пък стана злополука с три коли на автомагистрала "Тракия ". В Петрич готвят нови митинги против войната на пътя. Там предходната седмица водач на 18 години с два месеца стаж зад кормилото блъсна група деца на тротоар.

Пускат хеликоптер да следи нарушителите на пътя

От КАТ излязоха със статистика, че 11 000 нарушавания са засекли единствено за 3 дни.

"Летният сезон е от най-аварийните. През месеците август и септември умират 60-80 души ", осведоми в "Здравей, България " някогашният представител на КАТ Любка Маринова.

"Не може в една правова страна да се нарушават законите. Не може да излиза пътен служител на реда пред медиите и да споделя, че няма да се глобяват някои хора без "Гражданска отговорност ", (визирайки случая с "Олимпик ", бел. ред.) След като има закон - той важи за всички ", безапелационен бе Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто и мото подготовка.

След направено изследване от страна на Съюза на преподавателите по авто и мото подготовка, е открито, че Министерството на вътрешните работи не получава цялостна статистика на починалите вследствие ПТП, което Министерството на здравеопазването би трябвало да му изпраща.

"12-14 индивида има разминаване в статистиката. Министерство на вътрешните работи не регистрира намаляването на починалите, застрахователите пък регистрират повишение - царува цялостен безпорядък в страната ", възмущава се Иванов.

Нова покруса на пътя - трима починаха

По думите на ръководителя всеки ден се оповестява по какъв начин се вършат поправки по магистралните пътища, а в това време те нямат обходни направления - което значи, съгласно Иванов, че няма предвидимост на това, което ще се случи.

Предложение: 1000 лева "Гражданска отговорност " за хулиганите на пътя

"Направих си труда да мина в петък в пиковия час през тунела "Витиня ", задръстването беше до остарелия обходен път на тунела. В 17.30 нямаше един човек, който да работи по виадуктите, ремонтите по които провокират задръстването. Оттук идват случките, в които изнервените водачи изскачат отвън тапата и избиват напрежението като минават в спешната лента, което в закона е неразрешено ", изясни специалистът.

Според Йонко Иванов трите най-важни детайла от пътната сигурност, които "никой не си прави труда да вкара в нова тактика ", са семейство, обучение и общество.

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР