През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана

...
През изминалото денонощие на територията на областта се проведе специализирана
Коментари Харесай

Спецакция на полицията в Пазарджик и областта, има арестувани

През миналото денонощие на територията на региона се организира профилирана полицейска интервенция. Тя е обвързвана с противодействието на престъпността, опазването на публичния ред и пътната сигурност в обслужваната от дирекцията територия. В нея взеха присъединяване чиновници от всички полицейски структури на регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик, полицейските ръководства в Пазарджик, Велинград, Панагюрище, Пещера и Септември, 4 екипа от Зоналното жандармерийско ръководство в Пловдив.

В хода на акцията са тествани 1210 индивида, 924 моторни транспортни средства, 5 пункта за изкупуване на железни боклуци, 6 автоморги и сервизи, 9 заложни къщи и 21 търговски обекти/ павилиони, магазини, кафенета, питейни и увеселителни заведения/. Регистрирани са 28 закононарушения, формирани са 16 досъдебни производства, като в тази връзка са арестувани за период от 24 часа в арестните пространства са 8 лица. Съставени са 29 акта за установени нарушавания на Закона за придвижване по пътищата и Закона за българските персонални документи.

По присъщи случаи:

В резултат на извършените дейности са открити причинителите на 7 обири - на пари, мобилни телефони или златни украшения. Един мъж е арестуван с опиати, а у възрастен гражданин на Стрелча са открити нелегално притежавано самоделно оръжие - револвер и три боеприпаса. Установени са създателите на два палежа на коли в Пазарджик през 2019 година и в Лесичово през май тази година. Извършителите са 18-годишен младеж от Септември и 38-годишен мъж от Велинград. В землището на Панагюрище е открита нелегално добита към 9 кубика дървесина. Един лидер е открит да ръководи МПС под въздействието на алкохол, а други двама са били с нерегистрирани возила.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР