През изминалия уикенд на Витоша се проведе петото поредно издание

...
През изминалия уикенд на Витоша се проведе петото поредно издание
Коментари Харесай

Студ, сняг и много адреналин белязаха финала на Българските даунхил серии

През миналия уикенд на Витоша се организира петото следващо издание на рисковата вело конкуренция Home Mountain Bike Cup! Състезанието бе пети, заключителен кръг от Българсите Даунхил Серии за 2017 и се организира в същински рискови атмосферни условия! Сняг, паднали дървета и неработещ въжен превоз, не съумяха да провалят сполучливото осъществяване на събитието.

Времето изненада неприятно уредниците и участниците в надпреварата, като в съботния ден когато се организираха тренировките, през целия ден не спря да вали, а температурите бяха извънредно ниски. В по-горните елементи на спортното трасе дъжда преминаваше в сняг, който през нощта съумя да натрупа и да направи конкуренцията още по сложна и доста забавна.

Атмосферните условия съумяха да уплаши мнозина, само че все пак в надпреварата се включиха повече от 80 състезатели от цяла България, които демонстрираха забележителни умения на колелото и доста храброст. По близо двукилометровото трасе се сблъскваха зимата и есента, а всички състезатели трябваше да се спряват със сняг в горните елементи на планината, доста тиня, мокри корени и стръмни хлъзгави прави.

Въпреки всички перипети, пред които бяха изправени уредниците и състезателите, събитието мина сполучливо, без съществени контузии и произшествия, като бяха излъчени спечелилите във всичките 7 възрастови категории - деца до 14г., дами, юноши 15-16 и 17-18, хардтейл, мастърс 30+ и мъже хайлайф.



При 15-16 годишните най-бърз бе Йордан Анчев от тима на Райдърс Юнайтед, който съумя да спре часовника на 2:50.81 и справедливо се качи на първото ходило на почетната стълбичка. С тази си победа, Анчев завоюва и първото място в генералното класиране на сериите за 2017. При по огромните сред 17 и 18 години, най-бърз бе Теодор Мавродиев, следван от Милчо Стоянов и Денислав Ангелов.

В категория хардтейл най-бърз бе Николай Георгиев от тима на FourTwenty Bike Team, а в ветераните подиумът бе окупиран напълно от неговите съотборници Дечко Груев, Петър Лозев и Александър Осенски.
При децата до 14 години най-бърз бе Михаил Георгиев от Велико Търново, а при дамите първа съумя да се класира Виктория Гончева, която стана и шампионка на България за 2017. След нея на второ и трето място се подредиха Виктория Генова и Изабела Янкова.



При мъжете хайлайф, където конкуренцията бе най-голяма, на първото ходило на стълбичката се качи Росен Ковачев, който реализира и най-хубавото време за деня – 2:20.47. Четвърти остана Стивиан Гатев, който макар слабото си класиране на Витоша, съумя да резервира преднината си в крайното класиране в сериите и стана първи единствено на три точки разлика пред Ковачев.

Сезон 2017 бе извънредно сполучлив за планинското колоездене в България и в частност в даунхил сериите, където присъединяване взеха над 350 разнообразни състезателя, а три от стратовете бяха включени и в календара на Международния Колоездачен Съюз и носеха точки за международната класация.
Финала на Българските Даунхил Серии се реализира с поддръжката на Нисан България, Ред Бул, Фондация София 2018, Витоша Ски, Рам Байкс, Анимал, Максбайк, Байк Хаус и други.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР