През изминалите дни станахме свидетели как ръководството на ЦСКА-София се

...
През изминалите дни станахме свидетели как ръководството на ЦСКА-София се
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" се подигра на пореден ветеран на ЦСКА

През миналите дни станахме очевидци по какъв начин управлението на " ЦСКА-София " се разграничи от един от някогашните футболисти на ЦСКА - игралия от 1976 до 1984 година за отбора Георги Илиев. Това стана с писмена позиция, появила се на формалния клубен уебсайт. И като други сходни, пуснати от " ЦСКА-София "  в късните часове на деня, тази също бе изпъстрена с несъразмерен жлъч, нападки и искрено афектиран звук.

Озаглавена " До господин Георги Илиев, самонарекъл се Майкъла! ", декларацията съдържа иронични определения като " най-голямата легенда ", " Господин самоназвал се и поамериканизиран Майкъле " и така нататък И още:  " Към легендите и извънземни някогашни играчи като вас – почит! Несъмнено вашите 98 мача за ЦСКА ще останат вечно в спомените на милионите последователи ". А в добавка към Илиев бе отправена насмешлива " покана ": " Ние, управлението, ви каним да заповядате на " Армията " и да започнете да творите! Считайте го за публична покана за най-високия управителен пост ".

Това неуместно послание към Георги Илиев се появи няколко часа след негов коментар в " Спортал ", в който паралелно с похвалите към управлението на " ЦСКА-София " той не спести и рецензии. Ето и част от тях:

- " Добре е, че върви подготовката за нов стадион, само че не съм уверен, че това може да стане в околните пет години, само че дано има придвижване " ;

- " Не е добре, че сменихме осем треньори за седем години " ;

- " Смениха се петима шефове на школата - и това е неприятно " ;

-  " Не излизат фрагменти от школата " ;

- " На стадиона не е направена нито една инвестиция " ;

- " Не е добре, че на мач на ЦСКА идват по 700-1000 души " ;

- " Не е добре, че има разцепление сред почитателите. Някои не одобряват преименуването на (б.р. - " Чавдар " ) Етрополе на ЦСКА и взимането на лиценза на " Литекс ". Имам познати, които не го одобряват. Можеше да се оздрави ПФК ЦСКА АД. И досега се дават пари, а несъмнено ще се заплащат и още ".

Както е видно, Илиев споделя някои проблеми, които са всекидневно в устата на почитатели или пък съперници на тима. Изразяването на това персонално мнение обаче му коства скъпо и той бе обществено осмян от " ЦСКА-София ". Което е неприемливо, въпреки да не става дума за някой от най-именитите играчи в историята на ЦСКА. И въпреки всичко - Георги Илиев е оставил своя следа в историята на 31-кратния първенец, като е взел участие в спечелването на три от тези трофеи (1981, 1982, 1983), както и на Купата на България (1983). След това е работил като селекционер в клуба (1990-1993), а през сезон 2012/2013 беше и изп. шеф.

И това негово задраскване не е изолиран случай по отношение на деец на ЦСКА. Това се трансформира в тенденция от 2016 година насам, когато Гриша Ганчев реалокира " Литекс " в столицата и го преименува на " ЦСКА-София ". На прицел бяха взети тези, които не одобриха дейностите му. А също и тези, които " дръзнаха " да работят за съперника за купата " Лудогорец " или пък за другия кандидат за състезателен правоприемник на ЦСКА - " ЦСКА 1948 ". Така за врагове бяха оповестени Методи Томанов, Радослав Здравков, Спас Джевизов, Галин Иванов, Ангел Рангелов, Адалберт Зафиров, Валентин Илиев, Методи Деянов и други

Нещо повече - в излязлата книга за 70-годишнината на ЦСКА Джевизов и Здравков дори не са упоменати. Въпреки несъмнено големия принос и на двамата. Само да споменем - Спас Джевизов (205 мача, 96 гола за ЦСКА) е четирикратен първенец с " армейците ", на два пъти е бил треньор, след това - селекционер, а и директор в детско-юношеската школа. Здравков завоюва три трофеи с отбора, до момента в който носи " аления " екип, е разгласен за Футболист №1 на България (1982). И двамата, както и Георги Илиев, са част от отбора, постигнал паметните победи над " Ливърпул ", " Байерн ", " Монако " и други, достигнал и до 1/2-финал за КЕШ.

Впрочем Илиев изля и болката си за това " отлюспване " от страна на управлението на " ЦСКА-София ".

" Това са хора (б.р. - Здравков, Томанов, Джевизов), отписани от ЦСКА, все едно в никакъв случай не са играли в ЦСКА. Махат от историята огромни фигури. Данчо Лечков също все едно не е бил в никакъв случай в ЦСКА, Любо Пенев също, когато не е на работа в клуба. Пламен Марков беше шеф, къде е в този момент?! Сред легендите се поставят хора, които в никакъв случай не са ставали първенци с ЦСКА. Това е историята на ЦСКА, не може да бъде изменена ", сподели той.

За страдание, на фона на желанието си за обединяване на " алената " аудитория управлението залага на твърда политика, вид " Който не е с нас, е срещу нас ", от което клубът не печели. А в следствие са афектирани хора, които фактически са дали доста като футболисти на ЦСКА, а в този момент са отритнати от " Българска войска ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР