През изминалата седмица ви информирахме за общия проект на Honda,

...
През изминалата седмица ви информирахме за общия проект на Honda,
Коментари Харесай

Американска компания показа решение на проблема с бавното зареждане на електромобили

През миналата седмица ви информирахме за общия план на Honda, Yamaha, KTM и Piaggio, който има за цел да създаде елементарно заменими акумулатори за леки електрически транспортни средства. Този път ще ви представим концепция на американската компания Ample, която е сходна, само че разрешава технологията да работи и при по-големи коли на ток.
 Американска компания сподели решение на казуса с бавното зареждане на електрически автомобили (ВИДЕО)

Вместо да се употребява една огромна батерия, компанията я е разделила на по-малки обособени модули. Всеки един от тях може да бъде сменен, а това ще лишава не повече от 10 минути, съгласно Ample. За задвижване на дребните коли ще са нужни към 10 такива модула, за междинните 16 до 20, а за най-големите ще ви трябват 30 модула.



Предимството на този тип акумулатори е бързата промяна, която на процедура понижа доста времето за зареждане. Специална стратегия ще обезпечава специфични места, на които клиентите ще могат да разменят изтощените модули за изцяло заредени такива. За да бъде допустимо това, то автомобилът би трябвало да премине през сервиз, с цел да се приспособи за решението на Ample или да бъде създаван непосредствено с място за другите модули. От американската компания споделят, че водят договаряния с 5 от най-големите автомобилни производители, само че не загатват кои тъкмо са те.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР