През изминалата седмица стана ясно, че голямо количество от парите

...
През изминалата седмица стана ясно, че голямо количество от парите
Коментари Харесай

Хазната на САЩ: Стодоларовите банкноти са в трезорите на банките по света

През миналата седмица стана ясно, че огромно количество от парите в брой, издадени от централните банки по света, са непроследени. В случая на Съединени американски щати става въпрос за най-малко 1,5 трлн. $ по стодоларови банкноти. Затова от Fox Business се впуснаха в разлседване на проблема.

" Буквално съвсем всички от тези банкноти по 100 $ стоят в трезорите на банките по целия свят ", разяснява секретарят на хазната Стивън Мнучин пред Fox Business. Според него повода е, че негативните лихви са подтикнали доста хора да икономисват в долари, които се преглеждат като сигурен актив.

" Доларът е аварийна валута на света и всеки желае да я има ", сподели той. " А повода те да желаят това е, че доларът е несъмнено средство за вложения и запазване на средства. " Противно на упованията и дигитализацията на валутата, при физическите долари се следи повишаване на търсенето.

Данните на Федералния запас демонстрират, че стодоларовите банкноти в обращение са повече на брой даже и от тези с номинал от 1 $, както и от тези с всяка друга стойност. От края на Голямата криза техният брой се е удвоил. Според централната банка към 80% от всички такива банкноти се намират в чужбина./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР