През изминалата седмица се разрази поредния неприятен казус в родния

...
През изминалата седмица се разрази поредния неприятен казус в родния
Коментари Харесай

Двете гледни точки около скандала с обществената поръчка за екипите за националите

През миналата седмица се развихри следващия противен проблем в родния волейбол. Той е обвързван с публичната поръчка за оборудването на националните тимове. При нея едната кандидатура, тази на компания Асикс, която се свързва с Любо Ганев, бе отхвърлена, а по-късно последва тъжба.

Чуха се много рецензии към компанията, която до предишния сезон екипираше националите и се заприказва за неприятни връзки сред президента Данчо Лазаров и Ганев. И двамата обаче отхвърлиха за такова нещо.

" Съгласно условията на закона обявихме социална поръчка, тъй като сумата надвишава долната граница от 30 хиляди лв. и би трябвало да е с социална поръчка. Имаше тъжба. Нямаше напрежение, просто разнообразни пояснения. Ганев изясни позицията, че са в правото си да апелират. Всичко завърши в един добър звук ", показа Лазаров и сподели още:

" Естествено, че имаше разнообразни тези, само че общото мнение на Управителния съвет е, че казусът би трябвало да е завършен. Не, напрежение няма никакво. Въпросът е извънредно неудобен. Спокойно, всичко е ОК ".

" Нормално беше като един от водещите тимове с Асикс, да не се дадат бонус екипи за присъединяване на такова равнище като Световно състезание. Казах го на двама шефа в Япония, те ми споделиха, че казусът е на Асикс Европа, мен този отговор не ме задоволява ", добави Лазаров.

" Нямам напрежение освен с Данчо Лазаров, с никого в Управителния съвет, аз нямам проблем с никого в света ", сподели пък Ганев. " Аз съм тук, посочил съм, че мога да се оправям. Към момента нямам сложени задания, в случай че има, ще се оправям. Обвинения към мен няма по какъв начин да има. В тази компания съм бил съучастник, да, всички ме свързват с Асикс, само че не вземам участие на никое място там, не попадам на никое място. Асикс са предложили по-ниска цена, а те ги отстраняват. Ако преди този момент са дали някакви доводи, те са решили, че тези доводи не са верни, обикновено да апелират. Волейболните тимове ще бъдат облечени, ще опитам да спомагам ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР