През изминалата седмица на специална церемония Столичната библиотека връчи годишните

...
През изминалата седмица на специална церемония Столичната библиотека връчи годишните
Коментари Харесай

Среща с 8-годишния Виктор, който е прочел над 120 книги за година


През миналата седмица на специфична гала Столичната библиотека връчи годишните си награди за най-четящи хора и най-четени писатели. Наградата „ Читател на годината “ в категория дете взе Виктор Попов, който е на 8 години и е прочел над 120 книги за година.

„ Едни благи библиотекарки от детския отдел ми връчиха премията – грамота и ваучер за една от обичаните ми книжарници “, описа в предаването „ Тази събота “ 8-годишното момче. Твърди, че е не е очаквал оценката.

Една от обичаните му книги е за историята на локомотивите и влаковете, в която има и модели, които може самичък да сглобиш от картон. Прочел е и книги, които са за по-големи като „ Лидерите, които трансформираха историята “. Любимата му персона от тази книга е италианският военачалник и политик Джузепе Гарибалди.

„ Нямах специфична тактика да върша децата ми четящи, само че, изхождайки от нещата, които не ми харесват в актуалното образование и резултатите от него, взех решение да се повеждам от родителската ми вътрешен глас и безусловно криех купищата играчки, които им се подаряват. Не имам вяра да има малко дете, което да посегне към книгите, когато е обградено от всички тези пластмасови занимания, които издават звуци, шарени са “, споделя Нинелла Върбанова, майка на момчето.

По думите ѝ родителят има 8 до 10 години, в които може да въздейства на възпитанието на детето, по-късно по-силно въздействие има външната среда.

Нинелла Върбанова, която има и по-голяма щерка, се надява децата ѝ да са положителни и емаптични и има вяра, че книгите ще оказват помощ за това.

Гледайте целия диалог във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР