През изминалата седмица котировките в подкръг Зърно на „Софийска стокова

...
През изминалата седмица котировките в подкръг Зърно на „Софийска стокова
Коментари Харесай

Производителите искат 550 лв. за тон пшеница, търговците пре...

През миналата седмица котировките в подкръг " Зърно " на „ Софийска стокова борса” АД бяха най-вече от страна на купувачите. При хлебната пшеница те покачиха офертите с 10 лв. до 435 лв. за звук, само че продавачите останаха на 550 лева./т. Фуражната пшеница варира от 380 до 390 лева./т. „ купува”, фуражен ечемик се търси на начална цена от 310 лева./т., царевица ​- на 320 лева./т. Маслодайният слънчоглед продължава да се търси на високи цени - 900 лв/т., само че втора седмица няма предложение. Всички цени са без Данък добавена стойност.

Цените на главните зърнени договори по международните борсови пазари продължиха да са с посока нагоре. Предвид осезаемото повишаване на цените на природния газ и горивата, както и не ​много положителната годишна продукция в Съединени американски щати, не е учудващо, че цената на пшеницата оттатък океана е още веднъж с плюс 7 $, до 316 щатски $ за звук, тази във Франция добави 1 евро, до 266 евро за звук, а цените в Украйна и в Русия са сходни - плюс 1 $ за първата и плюс 7 $ за втората, до надлежно 303 и 310 щ.д./т.

При царевицата в Съединени американски щати има промяна надолу с 11 $, до 269 щ.д./т., в Украйна плюс 2 $ и 270 щ.д./т. Ечемикът също се откри на възходящи котировки и във Франция и записва ново повишаване с 4 евро, до 245 евро/т., а в Украйна остана без смяна на 268 щ.д./т. Рапицата в Европейския съюз (Еuronext), при която прогнозите са за отчасти компрометирана годишна продукция, още веднъж нарастна сензитивно с 37,50 евро, до 676,25 евро/т. Нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам отскочи с нови 65 $, до 1460 щ.д./т., а при рафинираната захар понижаването на цените продължи с още 2,30 $, до 510,50 щ.д./т., на борсата в Лондон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР