През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava

...
През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava
Коментари Харесай


„През изминалата година постигнахме 50% р


„ През миналата година постигнахме 50% растеж в офиса на Endava в София ”, съобщи Дариус Стефан
(снимка: Endava)

Британската софтуерна компания Endava разгласи, че възнамерява разгръщане на бизнеса си у нас. Към момента тя има над 9000 чиновници по целия свят, от които над 300 в България.

Endava към този момент развива активност в София и наема опитни ИТ чиновници също във Варна, Пловдив и Русе, като се чака в близко бъдеще да открие офиси в тези три града. Наред с развиването на упоменатите местоположения, компанията ще търси интензивно благоприятни условия и в други градове на страната.
още по темата
„ През миналата година постигнахме 50% растеж в офиса на Endava в София. Планираме напредък както в София, по този начин и отвън нея. В момента присъстваме и в Пловдив, Варна и Русе, само че търсим и други градове, в които да отворим офиси ”, заяви Дариус Стефан, управител на Endava България.

Очаква се новите офиси на Endava да отворят порти в границите на идната година. В момента компанията към момента сортира подобаващите места за офиси.

В интервала на пандемията Endava непрекъснато наема нови чиновници. компанията създава нови местоположения за своя бизнес и в други страни от Централна и Източна Европа – в Румъния, да вземем за пример, се чака Endava да отвори офиси в Сибиу, Крайова и Сучава.

По-рано тази година компанията разгласи прекосяването към непрекъснат хибриден работен модел на работа, което ѝ дава свободата да притегля повече гении от цялостен нов район, а не от съответен град. В допълнение нейните чиновници в страната ще могат да работят до 20 дни годишно от чужбина. По думите на Дариус Стефан, компанията поддържа баланс сред професионалния и персоналния живот на чиновниците.

освен в отговор на пандемичния подтекст, само че и тъй като нейните чиновници са декларирали предпочитание за по-голяма еластичност и опция за работа и от вкъщи, и от офиса, прецизираха от компанията.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР