През изминалата година организацията изготви два доклада, които показват сериозния

...
През изминалата година организацията изготви два доклада, които показват сериозния
Коментари Харесай

В първия работен ден: „Грийнпийс“ черпи новите 240 с по една студена „Въглищна вода“

През миналата година организацията изготви два отчета, които демонстрират сериозния напън, под който се намират водите на България от въглищната промишленост, както във връзка с замърсяване, по този начин и във връзка с експлоатиране на водните запаси.

„ Същевременно служебното държавно управление заложи 2038 година като „ индикативна “ последна дата за потреблението на въглища в Националния проект за възобновяване и резистентност. Дата, която опонира на рекомендациите на интернационалната научна общественост и поетите задължения по интернационалните контракти като Парижкото съглашение за климата, както и е в прорез с анализите и прогнозите от двата скорошни наши отчета и екологичните цели на Рамковата инструкция за водите в Европейския съюз “, показват от „ Грийнпийс “-България.

„ За да се задържи международната температура до 1,5°C и по този начин да се избегне стремглаво задълбочаване на климатичната рецесия, както и с цел да бъдат пощадени българските води, е належащо крайната дата за въглищата – най-замърсяващото и допринасящо за парниковите излъчвания изкопаемо гориво – да е не по-късно от 2030 година “, настояват от организацията и допълват:

„ Изключително обезпокоени сме от рисковете за водите на България и затова ще отправим зов към новите депутати – да поемат корав ангажимент за запазването на водните богатства и за определянето на по-ранната дата – 2030 година, по отношение на която да се възнамерява рационален и обективен преход към потребление на възобновима сила без изгаряне. За да бъде по-личен апелът, сме приготвили специфична серия „ Въглищна вода “ – общо 7 разнообразни типа вода от басейни, които са или изложени на замърсяване, или екологичните водни минимуми в тях са наранени поради огромните количества вода, употребявани от въглищната промишленост, и климатичната рецесия. Макар тази вода да не става за пиянство, се надяваме депутатите „ да отпият “ студената глътка на отговорността още в първия си ден и да бъдат съзнателни в своите решения. Бутилки ще има за всеки народен представител, който пожелае да се осведоми за казуса “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР