През изминалата година на пандемия по целия свят имаше две

...
През изминалата година на пандемия по целия свят имаше две
Коментари Харесай

Николай Василев: Държавната помощ към бизнеса не трябва да е повече от 2-3 млрд. лева

През миналата година на пандемия по целия свят имаше две школи за справяне със обстановката. Едната споделяше – давайте пари до безкрайност, харчете колкото можете. Животът обаче сподели, че страните, които харчеха най-вече, не избавиха стопанските системи най-добре, като да вземем за пример Съединени американски щати и Англия. България харчи непретенциозно и стопанската система ни спадна малко. Това е и тезата на другата школа, сподели в предаването " Лице в лице " по bTV финансовият анализатор и някогашен министър на стопанската система Николай Василев.

Правителствата би трябвало да вземат решение колкото може по-добре медицинския проблем, да създадат мощна имунизационна акция и да създадат проект за бюджета и недостига, добави той.

По думите му поддръжката за бизнеса от страната не би трябвало да е повече от 2-3 милиарда лв.. Ако бяха изхарчени 30 милиарда лв., както поучаваха някои, пандемията щеше ли да свърши? Отговорът е " не ". Добрият вид е разновидността, в който държавното управление непретенциозно поддържа бизнеса, акцентира Василев.

Оказа се, че заплатите в браншовете, които стачкуваха, че 720 лв. месечна помощ от държавното управление е дребна помощ, са напълно малко по-високи, означи специалистът.

Аз съм " за " бизнесът да бъде подсилен с още няколко стотици милиона лв. до края на пандемията, само че не и с няколко десетки милиарда, както някои желаят, уточни някогашният министър на стопанската система.

По думите идващото държавно управление ще има три разновидността за развиване на стопанската система в България. Единият вид е, в случай че приходите са дребни - следователно би трябвало да се вършат малко разноски. Вторият вид е да се вдигне дефицитът, а третият, който също е ужасяващ, е да се вдигнат налозите. Надявам се да има по-големи реформатори, които да пазят бюджета през идващите години, сподели още Николай Василев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР