През изминалата година българското индустриално производство е второто най-бързо растящо

...
През изминалата година българското индустриално производство е второто най-бързо растящо
Коментари Харесай

Министър Богданов се срещна с министъра на отбраната на Ирак

През миналата година българското индустриално произвеждане е второто най-бързо растящо в Европейския съюз. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов с министъра на защитата на Република Ирак Табет Мохаммад Ал-Абаси, оповестиха от икономическото ведомство.

„ Стокообменът сред България и Ирак бележи растеж от 87% през миналата година, само че можем да увеличим доста неговата стойност, като стъпим на положителните връзки сред нашите две страни “, акцентира Богдан Богданов. Той уточни още, че фирмите, които влагат в България не получават единствено достъп до европейския пазар, а също и до стратегически запаси – първични материали, човешки капитал и разнообразни принадлежности за подкрепяне на бизнеса по линия на европейските и национални стратегии.

Двамата министри разискаха опциите за индустриално съдействие в отбранителния бранш. Министър Табет Мохаммад Ал-Абаси съобщи, че Ирак поставя старания за увеличение на своя бюджет в тази сфера и задачата е да бъдат развивани отбранителните благоприятни условия на страната във всички посоки.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР