През изминалата една година на пазара излязоха колосален брой мобилни

...
През изминалата една година на пазара излязоха колосален брой мобилни
Коментари Харесай

Топ-10 на десетте най-популярни смартфона в света

През миналата една година на пазара излязоха грамаден брой мобилни устройства, които интензивно се конкурират. Аналитиците на компанията IHS Markit сформираха топ-10 ранглиста на най-популярните смарт телефони от целия свят за интервала от януари до юни 2017 година. Тоест, за първите 6 месеца на тази година, като главен аршин са продажбите.
Според аналитичната компания, най-популярните по продажби смарт телефони за първата половина на 2017 година са iPhone 7 и iPhone 7 Plus , заели надлежно първо и второ място. След тях, прекомерно ненадейно, на трето място се е класирал Samsung Galaxy Grand Prime Plus с 5-инчов екран с резолюция 960х540 пиксела, фирмен процесор Exynos с тактова периодичност 1,4 GHz и 1,5 GB оперативна памет. Това е на ниска цена телефон, който обаче явно се продава доста добре.



На четвърто място по продажби е 4,7-инчовият iPhone 6s, излязъл още през 2015 година. Този телефон бързо поевтиня и се продава добре. Петото място е за Samsung Galaxy S8, а на шеста позиция се намира Galaxy S8+ с малко по-голям екран.

В новия топ-10 са включени четири смарт телефона на Apple и пет смарт телефона на Samsung и един телефон на Oppo, продукцията на който изключително доста се харесва в Китай.

От този рейтинг може да се направи извода, че най-популярни са смарт телефоните на Apple и Samsung, макар, че останалите производители ги следват напълно от близко.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР