През годините изключително нашумя измамата от кредитите с швейцарски франкове.

...
През годините изключително нашумя измамата от кредитите с швейцарски франкове.
Коментари Харесай

Справедливост за измамените от кредитите с швейцарски франкове!

През годините извънредно нашумя измамата от заемите с швейцарски франкове. Некорктни банки се възползваха и напрактика излъгаха хиляди българи, които теглиха заеми в швейцарски франкове, с цел да си закупят жилища. Единствения политик, който застана на страната на излъганите бе депутатът от 43-то Народно заседание Димитър Байрактаров. Байрактаров постави старания освен като народен представител и политик, само че и като публицист, който направи доста излъчвания, с цел да запознае хората с лъжливата скица на някои от банките.

Добрата вест за излъганите получатели на заеми в швейцарски франкове пристигна точно от юридическия консултант на Байрактаров адв. Десислава
Филипова, която преведе новото преюдициално умозаключение по дело С-119/17 в отбрана на кредитополучателите. На страницата на персоналния си уебсайт юрист Филипова споделя следното:

"Преведох това определение, с цел да може да бъде употребявано по – бързо по делата на потърпевшите. Съдът в Люксембурс се е произнесъл с определение, а не с решение, на съображение член 99 от процедурния си устав, допускащ му когато избран въпрос към този момент е изведен в правосъдната му процедура да се постанови стимулирано определение. Съдът е счел, че въпросът за неравноправния темперамент на договорна уговорка, предвиждаща остойностяване на заем в швейцарски франкове е към този момент обяснен с Решението му по дело № С- 186/16г. /виж т. 12 и т. 13 от Определението/. За разлика от българските съдии, които постановяват спорни правосъдни актове, практиката на Съда на Европейски Съюз по наложителното пояснение на неговите актове е поредна и еднопосочна.

Съдът е приел, че е неравноправна и затова оскъдна спогодба в контракт за заем, която планува изложение на заема в задгранична валута /CHF/, в случаите в които банката не е дала на потребителите ДОСТАТЪЧНО информация по отношение на икономическите последствия от остойностяване на заема във шв. франкове, по-конкретно по отношение на валутния риск, която като МИНИМУМ би трябвало да включва разяснение по какъв начин ще се отрази върху размера на месечните погасителни вноски увеличението на франка по отношение на обезцененото платежно средство, в което кредитополучателите получават приходите си. С практиката на Съда на Европейски Съюз може да се чувствате сигурни, че справедливостта ще спечелва и ще спечелите делата си! " Радостта и този път идва от Европа и съзнателни адвокати като юрист Десислава Филипова.

Чрез този линк ще можете да се запознаете с цялото преюдициално умозаключение: http://advokatfilipova.eu/2018/03/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%8E%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87/
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР