През февруари Русия ще подаде официално заявка за одобряване на

...
През февруари Русия ще подаде официално заявка за одобряване на
Коментари Харесай

Русия каза кога ще поиска от ЕС да одобри ваксината „Спутник V“

През февруари Русия ще подаде публично поръчка за одобрение на имунизацията против COVID-19 „ Спутник V “ в Европейския съюз. Това съобщи в изявление за Ройтерс ръководителят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев.

Дмитриев даде обещание скоро да бъде оповестена експертна оценка, която да покаже високата успеваемост на съветската ваксина. Той посочи, че към този момент не е ясно дали препаратът ще получи нужното утвърждение от Европейската организация по медикаментите.

На 19 януари са планувани научни съвещания по въпроса, заяви по-рано Дмитриев.

„ Спутник V “ към този момент получи регистрация в няколко страни, измежду които Аржентина, Боливия и Венецуела. Малки количества от имунизацията бяха доставени в Сърбия, водят се договаряния с Унгария и Словения.

Същевременно Русия се приготвя за оповестената от президента Владимир Путин огромна имунизация на популацията, която би трябвало да стартира идващия понеделник. В Москва заработиха 30 нови пункта за имунизация, с което общият им брой доближи 100.

Кметът Сергей Собянин съобщи, че епидемиологичната конюнктура в столицата остава неопределена. От една страна, след новогодишните празници се следи закъснение на разпространяването на инфекцията. От друга, броят на хоспитализациите не е намалял. В момента в инфекциозните отделения има към 13 000 диагностицирани с Covid-19 пациенти – толкоз, колкото и преди празниците.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР