През февруари 2023 г. започва производството на технически погледнато един

...
През февруари 2023 г. започва производството на технически погледнато един
Коментари Харесай

Запознайте се с Huracán Sterrato, новият офроуд звяр

През февруари 2023 година стартира производството на механически видяно един от най-бавните коли, създавани от Lamborghini през последните години. Този факт обаче не е кадърен да засенчи неговите прерогативи, заяви Well.

Lamborghini е следващият производител на суперавтомобили, който неотдавна реши да насочи вниманието си към неасфалтираните пътища, където царуват прахът и мрасотията. Това решение роди Huracán Sterrato - офроуд звяр, който ще бъде създаден в лимитирана серия от 1499 бройки и е със стартова цена 263 000 евро.

За Huracán Sterrato се чу за първи път през 2019 година Тогава концепцията бе избрана като смела и шокираща. Три години по-късно планът е действителност и има капацитет да направи възторг.



Версията Sterrato (преведено от италиански език " неасфалтирана повърхнина " ) спрямо по-големия си брат Huracán EVO се характеризира с височина на окачването от съвсем 5 см и каросерия, разширена с 3 см. Оборудвана е с укрепена структура, нападателни калници, алуминиеви странични прагове и други защитни детайли.

Возилото е с мощ едвам 610 к.с. (вместо 831 к.с., както е при EVO), форсира от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди, а оптималната му скорост е 260 км/ч. Последният индикатор, колкото и невпечатляващ да е, едва ли ще бъде употребен в цялостния си размер, защото въпреки всичко ще се кара офроуд.



За най-много сцепление с трошляк, асфалт и други настилки производителят е обезпечил високоефективните гуми Bridgestone Dueler AT002.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР