През февруари 2023 г. общият показател на се повишава с

...
През февруари 2023 г. общият показател на се повишава с
Коментари Харесай

През февруари общият показател на бизнес климата се повишава с 1,4 пункта

През февруари 2023 година общият индикатор на се покачва с 1,4 пункта по отношение на предходния месец (фиг. 1). Подобрение на индикатора се следи в индустрията, строителството и бранша на услугите, а в търговията на дребно резервира нивото си от януари.

Фиг. 1. Бизнес климат - общо

Промишленост

Съставният индикатор „ бизнес климат в индустрията “ нараства с 1,3 пункта вследствие на усъвършенстваните упования на промишлените бизнесмени за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. Според тях през последния месец има известно нарастване на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено и с нараснали упования за индустриалната интензивност през идващите три месеца.

Основните фактори, ограничаващи развиването на бизнеса, не престават да са свързани с несигурната икономическа среда и дефицита на работна мощ, посочени надлежно от 56,4 и 31,4% от предприятията.

Според последната анкета делът на мениджърите, които не престават да чакат продажните цени в бранша да се усилят през идващите три месеца, е 17,1%.

Строителство

През февруари съставният индикатор...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР