През февруари 2018 година шефът на Tesla изпрати собствения си

...
През февруари 2018 година шефът на Tesla изпрати собствения си
Коментари Харесай

Колата на Илон Мъск бе обявена за „космически боклук“

През февруари 2018 година шефът на Tesla изпрати личния си електрически автомобил Roadster в Космоса. Сега обаче машината публично беше приета за галактически отпадък и влезе в „ Общия азбучник на изкуствените галактически обекти “, който включва всякакво съоръжение, изпратено от индивида в Космоса.
Решението е на астронома от Харварския център по астрофизика Джонатан Макдауел, който в продължение на 40 години води азбучник на всички галактически обекти с неестествен генезис, изпратени от хората в галактическото пространство.
 Crew Dragon на SpaceX излетя сполучливо, Тръмп приказва за нови, велики оръжия (ВИДЕО) Crew Dragon на SpaceX излетя сполучливо, Тръмп приказва за нови, " велики оръжия " (ВИДЕО)
Ракета SpaceX Falcon 9, с двама ветерани астронавти на НАСА на борда, излетя снощина исторически първи частен пилотиран полет в Космоса...
Червената Tesla Roadster попълня листата с галактически отпадък, в който влизан над 2000 дейни спътника, а също по този начин счупено или изгубено от астронавтите съоръжение. Каталогът на Макдауел включва 57 424 обекти, намиращи се в Космоса.
От момента на изстрелването на ракетата-носител Falcon Heavy преди 2,5 години електрическият автомобил се е отдалечил на 89,6 млн. километра от Земята. В момента скоростта на напредване на Tesla Roadster в галактическото пространство е 14,5 километра в секунда.
През август предходната година стана ясно, че колата на Мъск е съумяла да приключи първата си обиколка от Слънцето. Тогава Tesla Roadster се намираше на 115 млн. километра от земята. Електромобилът се нуждаеше от 557 дни, с цел да се отдалечи на това разстояние, а в този момент се доближава назад към Земята.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР