През есента на настоящата година се очаква Зелената зона във

...
През есента на настоящата година се очаква Зелената зона във
Коментари Харесай

Въвеждат „зелена зона“ във Варна през есента

През есента на актуалната година се чака Зелената зона във Варна да влезе в употреба . Това стана ясно през днешния ден от думите на кмета Иван Портних . На брифинг, даден от него, в общинския билдинг бе обявено още, че до 20 дни ще започват ремонтните действия по улиците, които ще бъдат обхванати в зоната.

За ремонта им , облагородяването на 15 междублокови пространства и рехабилитацията на над 90 улици в града, общината е заделила общо повече от 175 милиона лв. в Данък добавена стойност , заяви още кметът Портних.

Много от строително-ремонтните действия в града трябваше още през 2021 година да бъдат завършени, само че неналичието на държавен бюджет, както и на неотворените процедури за кандидатстване за европейски средства, икономическата рецесия и инфлацията, ни забавиха , изясни кметът на Варна.

Приоритетни за общината през актуалната година, без значение компликациите, са обезпечаване на средства за учебните заведения , детските градини, здравните заведения, обществените действия . Следват плановете по облагородяването на градската среда и ремонт на уличната мрежа, добави той.

В момента се работи по създаване на канализацията в селищните формирания в северната част на града. Там с такава ще се снабдят 14 хиляди парцели. Следват местностите в южната част на града - Боровец, Зеленика, както и квартал Галата.

160 милиона бяха планувани за ВиК планове , в този момент сумата ще набъбне с 80 милиона, поради увеличените цени, в резултат на инфлацията, сподели още кметът на Варна.

Предвиден през тази година е ремонтът на улица " Девня " и пътят към острова под Аспаруховия мост. Ще се ремонтират и изградят пристройки на детски градини. Улица " Вяра ", която е в плачевно положение, ще бъде единствено преасфалтирана, а цялостната й реорганизация ще е допустима откакто се реши по какъв начин ще бъде уголемен бул. " Цар Освободител ", стана ясно още от думите на кмета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР