През днешния ден беше поставено началото на тазгодишното издание на

...
През днешния ден беше поставено началото на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

В 5-сетово зрелище: Гофен напомни за класата си, но Хуркач го пречупи и продължи напред на РГ

През днешния ден беше сложено началото на тазгодишното издание на втория шампионат за сезона от Големия шлем, а точно Ролан Гарос, като още в един от откриващите мачове имахме опцията да следим директна борба сред някогашните представители на топ 10 - Хуберт Хуркач и Давид Гофен. Любопитното е, че двамата се изправиха между тях в Париж и през 2022-ра, когато полякът безпроблемно надви в поредни сетове, до момента в който през днешния ден трябваше доста повече да се поизпоти и трепери, с цел да се наложи над тогавашния вицешампион от АТР Финалите в 5-сетово представление - 6:3 5:7 6:4 2:6 6:4. С триумфа си международният номер 13 продължава към втория стадий на Откритото състезание на Франция, където му следва да срещне Талон Хрийкспор, който сходно на него завоюва в петсетова борба.

Началото на дуела беше изпълнено с оптимизъм за белгиеца, който още в дебютния гейм съумя да обезврежда най-силното оръжие на 13-ия подложен - началния удар, като поведе с пробив. Преднината на международния номер 113, обаче не устоя дълго и Хуркач напълно скоро навакса изоставането си, като отстоя своя сервис посредством две избавени точки за рибрейк, при което играта му очевидно претърпя още по-добро развиване във връзка с броя уинъри, с цел да станем очевидци на цялостен поврат на събитията и откриващият сет беше записан в сметката на поляка.

На старта на втората част позитивните знаци в представянето на международния номер 13 продължиха с цялостна мощ и той без време реализира ранен брейк, който ловко поддържаше на лично подаване, където не оставяше шансове на съперника. Именно по този метод по-високоранкираният тенисист привидно подцени обстановката, опирайки се само на вездесъщия си сервис, който все по-често стартира да пропуща, при което ритъмът в играта му се изгуби и за състезател с опита на Гофен беше елементарно да се възползва от обстановката, като изцяло прекатурна протичащото се и печелейки пет от последните шест гейма възвърне равенството в общия резултат на срещата.

Третата част стартира привидно оптимистично за Хуби, който очевидно загърби случилото се и поведе с 0:40 на сервис на някогашния номер 7, който обаче не позволи по този начин елементарно да бъде пречупен, като оцеля и скоропостижно даже се поздрави с пробив задатък за 3:1 в своя изгода. Оттам насетне историята от предходния сет значително се повтори, с разликата че функциите бяха разменени, откакто полякът, изостанал обратно в статуквото, подвигна оборотите, като продуцира забележително количество печеливши отигравания, които му донесоха триумфа в пет от идващите шест гейма и той направи втората крачка по пътя към успеха в мача.

Изостанал още веднъж обратно в общия резултат, Гофен нямаше никакво желание да смъкна гарда си по този начин непринудено и показва изцяло друго лице при започване на четвъртия сет, когато взимаше рано топката и беше нападателен, като съумя да матира 13-ия подложен и се снабди с пробив задатък. Впоследствие огромното тестване за някогашния вицешампион от Финалите на АТР настъпи в седмия гейм, когато той отстоя подаването си след два избавени брейкбола и броени минути по-късно отмъкна за повторно началния удар на колоса, с цел да изпрати дуела в заключителната му фаза.

Получил съществено ентусиазъм от стореното, международният номер 113 беше напът да започва по желан метод в решаващия сет, като разполагаше с опция още веднъж да причисли към актива си началния удар на по-високоранкирания тенисист. Изправен до стената, Хуркач най-сетне се завърна към високото си ниво и стила си с непрекъснато търсене на завършващ удар, което му разреши да оцелее и да пречупи отбраната от главната линия на Гофен, като го проби фундаментално в петия гейм и оттова насетне чрез класата на сервиса си нямаше усложнения да постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР