През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява

...
През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява
Коментари Харесай

От днес навлизаме в най-студените януарски дни

През деня в по-голямата част от Южна България ще превалява сняг, тук-там в низините подправен с дъжд. След обяд от северозапад облачността ще стартира да се раздира и понижава. С сдържан, в Дунавската низина и западната част на Горнотракийската равнина и краткотрайно мощен северозападен вятър ще нахлува леден въздух.

Сутрешните температури ще са сред минус 3 и 2 градуса, в София към минус 1 градус, оптималните към 14.00 часа ще са сред 0 и 5 градуса , в София - към 0 градуса; до края на денонощието сензитивно ще се намалят и в съвсем цялата страна и ще станат негативни.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна и тук-там ще превали дъжд, след обяд подправен със сняг. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Температурите ще се намаляват и към 14.00 часа ще са 3-5 градуса. Температурата на морската вода е към 7 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините ще превалява сняг. Привечер преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан до мощен северозападен вятър. Температурите бързо ще се намаляват и към 14.00 часа на височина 1200 метра ще е към минус 4 градуса, на 2000 метра - към минус 9 градуса.

През почивните дни ще бъде прохладно и студено. Облачността ще е по-често забележителна. Ще има и валежи от сняг, повече като количество в неделя. Минималните температури в множеството места ще са сред минус 8 и минус 3 градуса, в обособени котловинни региони при скъсване на облачността - до минус 12 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР