През деня облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна,

...
През деня облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 19 юни

През деня облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна, ще има и, тук-там в Западна и Северна България - краткотрайно интензивни, след обяд съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, в крайните източни региони от изток-югоизток и ще бъде до сдържан. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология, заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Христо Христов.

Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, малко по-ниски в източните региони, за София към 23°. Над Черноморието ще има забележителна облачност и превалявания. На обособени места и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб. Максимални температури 20-22°. Температурата на морската вода е 19-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините също ще бъде със забележителна облачност, превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 11°.

В неделя облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна, ще има и превалявания, след обяд съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е със северна съставния елемент, краткотрайно до сдържан. През първите дни от идната седмица ще има повече слънце, а преваляванията ще са на все по-малко места, основно в планинските и източните региони. Бързо ще се затопля и към вторник дневните температури в доста региони ще надвишават 30°; по-ниски ще остават в Източна България - до 26°-29°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР