През декември наблюдавахме стопиране на цените. За съжаление, сега отново

...
През декември наблюдавахме стопиране на цените. За съжаление, сега отново
Коментари Харесай

Министър Стоянов: През декември имаше стопиране на цените, сега пак тръгнаха нагоре

През декември наблюдавахме стопиране на цените. За страдание, в този момент още веднъж са тръгнали леко нагоре. Със сигурност има далавера, даже това, че всеки се презастрахова - е някакъв тип далавера. Това разяснява в " Събуди се ” министърът на стопанската система Никола Стоянов.

" Уверен съм, че на база на по-сериозни инспекции и диалози с пазарните играчи, както и с предвидомостта на цените на газа, електричеството и транспортните услуги, има много фактори, които би трябвало да допринесат цените да тръгнат надолу ”, изясни още министърът.

Дали се разисква таван на цените, той разясни, че " всичко е на масата ”: " Лично не поддържам такива ограничения - не водят до добър резултат. Важно е да се отчете какви са проблемите на бизнеса. Но и той да види, че има сериозен надзор във връзка с нелоялни търговски практики ”, добави Стоянов.

Министърът подчерта, че до две - три седмици всяко едно от ведомствата ще предприеме ограничения за понижаване на цените. " Ще стартираме масирани инспекции и ще вземем ограничения, които да подкрепят бизнеса. Надявам се до месец да има резултат ”, добави той.

Относно горивата, той разяснява: " Спрямо това какъв брой пари се натрупват от изземването на свръхпечалбите на " Лукойл ” и колко пари се харчат за картите за превоз, с останалите средства ще се работи по размер за компенсиране цените на горивата ”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР