През декември 2021 г. като действащ депутат от47-ото Народно събрание

...
През декември 2021 г. като действащ депутат от47-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Дедо Еконтий се прицели в летището на Русе

През декември 2021 година като настоящ народен представител от47-ото Народно заседание Рена Стефанова блъсна жена с колата си на столичното кръстовище на ул. „ Одрин “ с бул. „ Тодор Александров Жената паднала на земята и си счупила  12-и гръден прешлен, което съгласно Наказателния кодекс е междинна телесна щета. В акта на съда е разказано, че Рена Стефанова е нарушила два от членовете на Закона за придвижване по пътищата – не е била деликатна и внимателна към пешеходците и е била длъжна да ги пусне да минат. Юристката на Николай Събев обаче се размина единствено с условна присъда от 3 месеца, откакто призна виновност и подписа съглашение с прокуратурата. И до през днешния ден остават недоказани обвиняванията, че Стефанова е карала автомобила си подпийнала, само че е била измъкната от тогавашния Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков след телефонно позвъняване от Дедо Еконтий. Враговете на Стефанова подмятат, че пътните служители на реда просто подменили тестът за алкохол. Юристката е известна с това, че пие по 2 чаши бяло вино или розе на обяд, а като народен представител в предното Народно заседание неведнъж беше засичана да си купува от парламентарния стол кашони с бяло вино, чиято цена е под пазарната, защото депутатският стол е субсидиран от данъкоплатците.

 

Източник от структурата на „ Продължаваме промяната “ в Русе разкрива, че Николай Събев е съумял да наложи кандидатурата на протежето си Рена Стефанова за претендент за кмет не посредством груба мощ, а посредством подарък на заместник-министъра на превоза Димитър Недялков, който лобираше за доктор Петя Кашукеева.

 

Разправят, че Събев подарил двуседмична тузарска отмора на Димитър Недялков на остров Пукет в Тайланд в 5-звезден хотел. Екскурзията е планувана за интервала 27 декември 2023 година – 11 януари 2024 година Неофициално се твърди, че Николай Събев има хотел в Тайланд, където отдъхвапрез зимните месеци.

 

„ Основната причина „ Продължаваме промяната - Демократична България “ да изберат да заложат на Рена Стефанова е фактът, че Николай Събев ще заплати разноските по предизборната й акция. Той ще поеме и масрафа на кандидат-кметовете на обединението в Горна Оряховица, Разград и Пещера, като общата му инвестиция ще е в размер на 5 милиона лв. “, разкриват осведомени с сделката сред Дедо Еконтий и съпредседателя на „ Продължаваме промяната Кирил Петков. Срещу Николай Събев и опита му да си постави личен кмет несполучливо са се противопоставили Даниел Лорер и Асен Василев.

 

В първите си медийни изяви като претендент кмет на Русе Рена Стефанова освен не отрече близостта си с Николай Събев а в противен случай – посочи като свое преимущество дългогодишната си работа с „ един от най-успешните български бизнесмени “. Стефанова разяснява и злополуката си – съгласно думите й тя понесла виновност за това, че е блъснала жена на пешеходна пътека и посочила по какъв начин не бяга от отговорност.

 

Смята се, че Дедо Еконтий е наложил волята си в ПП-ДБ за издигането на Рена Стефанова за кмет за да постави ръка върху летището на града. Идеята на Николай Събев е да прилапа летището и да го трансформира в база за въздушни карго полети на „ Еконт “, като причисли към него и летището в Горна Оряховица. Важен подробност е, че напълно неотдавна Рена Стефанова апелира решението на Общинския съвет на Русе за основаване на право на прилагане на комерсиално сдружение за от дълго време нефункциониращото летище.

 

Планът на „ Еърпорт Русе “ планува усъвършенстване на обекта и стартирането му в употреба за гражданската авиация. „ Николай Събев към момента се надява, че ще постави ръка върху летището и ще го трансформира в своя база за карго доставки на въздушни товари. Заради това не жали средства, с цел да издигне за кмет на града доближената си юристка Рена Стефанова “, недоволстват против Дедо Еконтий десните гласоподаватели в Русе.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg