През август автозастраховките са се повишили с 20.5%, годишната инфлация

...
През август автозастраховките са се повишили с 20.5%, годишната инфлация
Коментари Харесай

Гражданска скочи тихо с около 50%

През август автозастраховките са се повишили с 20.5%, годишната инфлация е 3,5%, съгласно Национален статистически институт

Задължителната застраховка " Гражданска отговорност " скочи тихомълком с към 50%, оплакаха се потресени жители в редакцията на " Стандарт ". " Миналата година " Гражданската " ми струваше 186 лв., а при подновяването й в този момент платих с над 90 лева повече, което е скок от 50% ", проплака притежател на 22-годишен автомобил. " Аз съм професионален лидер и нямам никакви нарушавания през последните години - нито зад кормилото на персоналния си автомобил, нито със служебния. Нали сякаш щяха да усилват наложителната застраховка единствено на водачите с регистрирани ПТП и нарушавания, което е и редно, защото точно от тях губят застрахователите ", недоволстваше читателят ни.
Само през август автомобилните застраховки са се повишили с 20.5% по отношение на предходния месец, сочат последните данни на Националния статистически институт (НСИ). Такова внезапно повишаване на цените няма при нито една от останалите нехранителни артикули и услуги, които Национален статистически институт следи. Самите застрахователи изясняват повдигането на полиците с решение на Върховния касационен съд (ВКС), съгласно което право да търсят обезщетения за вреди при ПТП със гибел към този момент имат по-широк кръг родственици на умрелия. Това ще усили разноските на застрахователите и ще усили недостига сред приходите от наложителните полици и разноските за вреди.

Годишната инфлация в България за август е 3,5%, сочат данните на Национален статистически институт. От началото на годината равнището е 1,8%, а месечната инфлация е 0,1%, регистрираха в Национален статистически институт. През август по отношение на юли най-голямо е нарастването при превоза, цените за развлечения и просвета, разноските за жилища. Намаление е установено при облекло и обувки /3,8%/, мебели и такъми за дома /0,2%/.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР