През август 2022 г. петролните приходи на Русия от износ

...
През август 2022 г. петролните приходи на Русия от износ
Коментари Харесай

Bloomberg: Приходите от петрол на Русия паднаха през август до най-ниското ниво от март

През август 2022 година петролните доходи на Русия от експорт на нефт паднаха до най-ниската си стойност от март насам от 17,7 милиарда $, оповестява Bloomberg като се базира на резултатите от отчет на Международната организация по енергетика (МАЕ). 

„ Приходите на Русия от експорт на нефт паднаха до 17,7 милиарда $ през август, което е най-ниското равнище най-малко от март. Спадът в цените на петрола повеченай-вече се компенсира от нарастването на задграничните доставки.  Тази цифра е с 1,2 милиарда $ по-малко от месец по-рано. Спадът се случи макар дневния растеж на износа на нефт и петролни артикули от Русия с 220 хиляди барела до 7,6 милиона барела дневно.

В същото време производството и износът на нефт в Русия се оказаха постоянни, съгласно отчета на МАЕ. „ Августовските равнища са единствено с 400 000-450 000 барела дневно по-ниски от края на февруари - началото на март. Въпреки намаляването на доставките на съветски нефт и петролни артикули за Европа, Съединени американски щати, Япония и Корея с 2 милиона барела дневно от началото на годината, пренасочването на потоците към Индия, Китай, Турция и други страни разреши да се понижат индустриалните загуби “, се споделя в отчета. 

На 14 септември анализаторите от Международната организация по енергетика (МАЕ) покачиха прогнозата си за растежа на търсенето на нефт в света. По-рано се предполагаше, че ползата към суровините ще падне със 100 000 барела дневно. Сега се твърди, че ще пораства с 2 милиона барела на ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР