През април 2023 г. се наблюдава намаление на оборота с

...
През април 2023 г. се наблюдава намаление на оборота с
Коментари Харесай

Търговията на дребно спада с 2,7% през април

През април 2023 година се следи понижение на оборота с 2 на 100 по отношение на предходния месец по съпоставими цени в раздел " Търговия на дребно, без търговията с коли и мотоциклети ". Данните са предварителни и сезонно изгладени, съобщава Националният статистически институт.

Понижение е регистрирано във всички огромни групи: търговията на дребно с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали - с 2,3 на 100, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2,1 на 100, и търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения - с 1,1 на 100.

Оборотът в търговията на дребно намалява с 2,7 на сто спрямо същия месец на 2022 година въз основа на календарно изгладени данни. Това е първото понижение в оборотите на дребно на годишна база след тримесечен растеж от началото на годината.

При търговията на дребно през април с нехранителни артикули, без търговията с автомобилни горива и смазочни материали, понижението е с 6,7 на 100, до момента в който в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали е регистрирано повишаване със 7,3 на 100. Търговията на дребно с хранителни артикули, питиета и тютюневи произведения резервира равнището от предходния месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР