През 90-те години на миналия век световната икономика преживява безпрецедентен

...
През 90-те години на миналия век световната икономика преживява безпрецедентен
Коментари Харесай

Десет стари, но много бързи коли от 90-те

През 90-те години на предишния век международната стопанска система претърпява невиждан напредък и това се отрази позитивно и на автомобилната промишленост. През 90-те години светът видя доста ярки модели, които по-късно станаха паметни. Подбрахме за вас най-страхотните коли от 90-те, които съгласно нас, доставят наслада на същинските автомобилни почитатели. Ето ги.
BMW M5 (E39)  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

Този наточен седан се счита от мнозина за най-хубавото M5. И не е изненадващо, тъй като седанът има атмосферен V8 с 400 конски сили и 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Honda NSX  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

При създаването на спортния автомобил със средноразположен мотор на Honda, съществена помощ оказва и легендата от Формула 1 Аертон Сена. Коментарите, както се споделя, са непотребни.
Dodge Viper  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

Първият Dodge Viper е създание на Карл Шелби и разполага с голям 8-литров V10 мотор и с очебийно мускулест дизайн.
Toyota Supra  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

Toyota Supra A80 е един от най-емблематичните японски коли. За времето си тя беше супер мощна със своите 330 конски сили, а тунинг експерти покачват мощността ѝ два до три пъти.
Ferrari F50  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

Суперавтомобилът на Ferrari е основан за 50-годишнината на марката. Това, което го откроява е, че неговият V12 е създаден въз основа на мотора на автомобил от Формула 1.
Jaguar XJ220  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

Елегантният суперавтомобил на Jaguar е един от най-напредничавите коли при започване на 90-те години и известно време държи международния връх за скорост за серийни коли - 349 км/ч.
Nissan Skyline GT-R  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

Японската Годзила Nissan Skyline GT-R се трансформира в икона за уличните състезатели и няколко пъти счупи върховете на Нюрбургринг.
Lamborghini Diablo  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

Суперколата на Lamborghini се трансформира в един от знаците на десетилетието. Тя е мощна и доста бърза. Топ версиите са създадени по този начин, че да развиват скорост от 340 км/ч.
Bugatti EB110  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

От техническа позиция това е шедьовър: задвижване на четирите колела, quad-turbo, 610 к.с. от мотор с 3.5 литра размер. Най-наточеното Bugatti EB110 SS доближи 355 км/ч и форсира до 100 за 3.2 секунди.
McLaren F1  Десет остарели, само че доста бързи коли от 90-те

И да, Шумахер имаше подобен McLaren F1. Легендарният McLaren F1 е първият хиперкар в света. Триместното купе форсира до 386 км/ч и беше най-бързата кола в света в продължение на цели 12 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР