През 30-те години на миналия век Чарлз Флойд, известен като

...
През 30-те години на миналия век Чарлз Флойд, известен като
Коментари Харесай

Вижте уникалната история на Хубавеца Флойд - престъпникът, който искаше да помага на хората като Робин Худ

През 30-те години на предишния век Чарлз Флойд, прочут като Робин Худ и Хубавеца Флойд, е най-издирваният човек от ФБР. Залавянето му било мъчно не тъй като прикривал ловко следите си, а тъй като с закононарушенията си помагал на доста хора. Чарлз Флойд е роден през 1904 година в Бартоу, Джорджия. Семейството му имало дребна плантация, само че имали огромни задължения към банките и работели единствено с цел да не вземат дома им.

Тъй като разчитали главно на земеделието, по-лошите климатични условия им се отразявали тежко. Сушата и пясъчните стихии унищожили изцяло реколтата им и принуждават фамилията да се реалокира в Канзас.

Там изискванията не се оказали по-добри и по този начин бащата почнал да се занимава с контрабанда на алкохол, с цел да заплаща задълженията си и да обезпечава някаква храна на фамилията си.

През 1922 година 16-годишният Чарлз взема решение да помогне на татко си и стартира да си търси работа. На прага на Голямата меланхолия обаче това не ставало толкоз елементарно.

След като месеци наред не го наемат, а парите продължавали да не стигат, Чарлз си купува първия револвер, а малко преди да навърши 18 година прави първия си грабеж на локален пощенски клон.

Въпреки че съмненията падат върху него, той се разминава с присъда, тъй като татко му излъгал, че е бил на полето със сина си по време на обира.



Няколко месеца по-късно Флойд обира огромна магазин в Сейт Луис, само че ден след обира купува скъпи облекла за себе си и фамилията си и води всички на вечеря в едни от най-скъпите за времето си заведения за хранене.

Това се сторило съмнително на полицията и още същата седмица той е задържан и наказан за обира. Остава 3 година в пандиза, а когато излиза на независимост, схваща, че татко му е погубен при съседска омраза от Джей Милс.

Според слуховете той го намира и прострелва с пушката на татко си.

Годините, прекарани в пандиза, не отхвърлят Флойд от обирите, единствено че от магазини той се насочва към банки. Купува си картечница и атакува клонове в Кентъки, Оклахома и Мичиган.

При обирите изгарял документите за заеми, с което избавил доста хора от задълженията им, а също така споделял част от ограбеното с най-бедните. Започнали да го назовават Робин Худ, а полицията му лепва прякора Хубавеца поради първото изложение, което му дава очевидец: Хубаво и младо момче.



Една от легендите за Флойд споделя, че той провежда бягството на приятеля си Франк Наш. При престрелката обаче умират четирима души, в това число и самият Наш.

Властите незабавно разпитват Флойд, само че той отхвърля да са се е намесвал. Негови другари също не имат вяра на слуха, защото Хубавеца обичал да споделя с детайлности за закононарушенията си, само че постоянно отричал да е провел бягството на Наш.

След случая обаче ФБР го афишира за зложелател номер едно на обществото и афишира премия за главата му от 23 000 $. Приятелите на Флойд обаче били повече от враговете му и сполучливо го укриват години наред.



На 18 октомври 1934 година обаче шансът му изневерява. Той пътува със своя другар Адам Ричерти към Бъфало, Ню Йорк, когато катастрофират. Тъй като и двамата били търсени, не можели да повикат помощ и поискали от две дами да повикат влекач.
Жените обаче се усъмнили в костюмираните господа и незабавно уведомили полицията. Когато видели наближаващите униформени, Ричети и Флойд побегнали към гората.

Един от служителите на реда съумял да простреля Ричети в тил, само че Флойд се измъквал от патроните им. Наложило се да повикат снайперист, защото никой не успявал да спре крадеца.

Той съумял да се добере до игралната зала на собствен другар, който му дал кола. Щом обаче още веднъж се появил на пътя, бил засечен от служителите на реда. Започнали да летят патрони, а Флойд още веднъж тръгнал към гората.

Според формалните документи е бил убит от снайперист, откакто самият той извадил оръжие.



Години по-късно обаче снайперистът, взел участие в гонката - Честър Смит, споделя, че събитията не са се разиграли тъкмо по този начин. Той уцелил Флойд два пъти в крайници и го повалил.

Когато униформените го доближили, му задали няколко въпроса, а получили хули в отговор. Тогава сътрудник Хърман Холис извадил револвера си и го умъртвил на място.

Източник: sanovnik.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР