През 2022 година капиталовите инвестиции на Медицинския университет (МУ) във

...
През 2022 година капиталовите инвестиции на Медицинския университет (МУ) във
Коментари Харесай

Медицинският университет във Варна е инвестирал над 6,1 млн. лв. в апаратура

През 2022 година финансовите вложения на Медицинския университет (МУ) във Варна надвишават 6,1 милиона лв. , главно във високоспециализирана инсталация и модернизиране на учебно-практическите бази и научноизследователските лаборатории . Това оповестиха от образователното заведение, цитирайки ректора му проф.Валентин Игнатов.

Данните са показани пред членовете на Общото заседание на университета. 

През годината три пъти са увеличавани възнагражденията на преподавателите и чиновниците в МУ, като сега междинната брутна заплата доближава 3 114 лева Увеличен е и размерът на стипендиите за студенти и докторанти, а изплатените средства са повече от 2,9 милиона лв..  

През годината в университета са разкрити 4 нови специалности - бакалавърска стратегия “Биомедицинска техника и технологии ” и магистърски стратегии “Клинична логопедия ”, “Козметология ” и “Трансфер на технологиите и нововъведенията във фармацията ”. 

В резултат на сполучливото ръководство през предходната година за повторно МУ получи правата по ръководството на университетската многопрофилна болница „ Св. Марина “ за нов 5-годишен интервал.

Припомняме, че общият брой на студентите сега е 6 234 , от които 1 881 чужденци. От образователното заведение прецизират, че и през предходната година е затвърдена наклонността от ден на ден младежи да аплайват, с цел да учат в МУ-Варна. Увеличението на студентите от 2012 година до в този момент е 125%. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР