През 2022 г. Kaufland България предприема увеличение на възнагражденията на

...
През 2022 г. Kaufland България предприема увеличение на възнагражденията на
Коментари Харесай

Kaufland България увеличава възнагражденията на служителите си през 2022 г.


През 2022 година Kaufland България подхваща нарастване на възнагражденията на екипите в магазинната мрежа, надхвърлящо обичайните нараствания през миналите години, за да обезпечи спомагателна сигурност за своите чиновници и да надгради своите работодателски практики в тяхна изгода. От месец април е в ход актуализация на заплатите на чиновниците на всички магазини в страната, което поетапно ще обхване и останалите звена на компанията.

Вследствие на плануваните ограничения, екипите на Kaufland в 35 български града, където работят близо 80% от екипа на компанията, ще усилят прихода си приблизително с 15%. В някои райони на страната тази цифра нараства на приблизително 18%* - с включено нарастване на ваучерите за храна, както и други спомагателни заплащания. Промяната касае близо 5500 служителя на магазинната мрежа на Kaufland. През 2021 година, съобразено с развиването на пазара на труда, нарастването бе приблизително 7%.

Промяната ще обхване и останалите звена на Kaufland България – логистичен център и администрация. Цялостната инвестиция във възнагражденията и в осигуровките ще е с растеж от 21% на равнище компания. Един от факторите, обвързван с политиката на хонорари, който подсигурява сигурност, е че чиновниците на компанията имат заложено в трудовите си контракти нарастване на заплатите през първите четири години в компанията. Близо 60% от чиновниците работят в Kaufland повече от 3 години и минават през всички четири стъпки, с цел да продължат развиването си в нея.



„ Грижата за екипа и благополучието на хората в нашата компания са сложени в центъра на политиките ни като шеф. Тази грижа е в доста разнообразни посоки, само че това, което считаме за наше преимущество е, че даже в изключителни условия резервираме целостта му и се стараем да предоставяме все по-добри условия на работа. Категорично взехме решение да влагаме в нарастване на заплатите и продължаваме да наемаме чиновници - единствено в София тази година екипът ни ще се усили с 200 души, което е обвързвано с проектите ни за разкриване на нови магазини. През 2022 година всички чиновници на Kaufland България ще усилят приходите си. Вярваме, че по този метод отговаряме и на икономическата обстановка в страната и сътрудниците ни ще бъдат спокойни, че в лицето на своя шеф имат един сигурен и постоянен сътрудник, на който могат да разчитат “, показа Милена Караилиева, Директор Човешки запаси в Kaufland България.

Компанията се стреми непрестанно да изследва благоприятни условия и да вкарва спомагателни ограничения в политиката си за възнагражденията и придобивките на личния състав, с цел да е сигурна, че предлага конкурентно възнаграждение и настоящи обществени придобивки. През актуалната година Kaufland България ще влага над 7 млн. лева в повсеместен пакет от 15 обществени придобивки за чиновниците.

Kaufland се грижи поредно за развиването и образованието на своя екип, като дава разнородни благоприятни условия за придобиване на нови познания и пълномощия, кариерно развиване в доста посоки, както и ротация на работното място в другите екипи и структури на огромната компания. През миналата година 6250 служителя на компанията са минали през 110 обучителни стратегии, а през 2022 година се вкарват нови стратегии с обща инвестиция на стойност над 400 хиляди лева, които са предопределени за чиновници от всички равнища.

Повече за работодателската политика на Kaufland можете да научите на

*Процентите на нарастване по райони се разграничават и зависят от развиването на пазара на труда в съответния град.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР