През 2022 г. има петкратно увеличение на незаконната миграция по

...
През 2022 г. има петкратно увеличение на незаконната миграция по
Коментари Харесай

Сийка Милева: През 2022 г. петкратно увеличение на незаконната миграция по границата ни с Турция в сравнение с 2021 г.

През 2022 година има петкратно нарастване на противозаконната миграция по българо-турската граница спрямо 2021 година Това съобщи на брифинг представителят на основния прокурор - Сийка Милева. “Увеличението доближава равнища, които не сме чували и виждали от 2013 година ”, сподели Милева, представена от Българска телеграфна агенция.

Засиленият миграционен напън е причина на територията на цялата страна да се прави взаимна профилирана интервенция на прокуратурата и органите на Министерство на вътрешните работи за противопоставяне на незаконната миграция. По предписание на основния прокурор през днешния ден чиновници на ГДБОП, Групово дело " Национална полиция ", Групово дело " Гранична полиция ", чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи и на ДАНС правят инспекции на лица, за които има данни, че правят каналджийска активност. “Каналите са от Турция през България, Сърбия и Румъния и оттова - към Централна и Западна Европа ”, уточни Милева.
Проверяват се още лица, за които има данни, че са набирали и транспортирали чужденците, както и хора, които са осигурявали пространства за тях.

“За страдание дългото затъмнение в институционалните връзки сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, което беше въз основа на политическите офанзиви против правосъдната власт, даде и своите горчиви плодове. В битката с запазване на българската граница и националната сигурност починаха четирима български служители на реда ”, сподели още Милева и добави, че “сме очевидци на това по какъв начин правоохранителните органи започнаха да приказват на един език ”. “Надяваме се да реализираме положителни резултати и да пресечем този жанр престъпност ”, безапелационна бе Милева.

От прокуратурата изнесоха още данни за нарастването на миграционния напън. Отчетен е растеж на откритите мигранти навътре в страната. Заловените са най-вече жители от Афганистан, Сирия и Мароко.

Само за 2022 година са формирани 1006 досъдебни производства, импортираните в съда обвинителни актове са 523, повдигнати са обвинявания на 940 души. Осъдени за каналджийство са 590 души, a четирима са получили оправдателни присъди./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР