През 2020 година се планират редица съвместни форуми за насърчаване

...
През 2020 година се планират редица съвместни форуми за насърчаване
Коментари Харесай

Фокус през 2020 г. ще са инвестициите в туризма

През 2020 година се възнамеряват редица взаимни конгреси за поощряване на вложенията в туризма и срещи с представители на бизнеса от разнообразни страни. Предвижда се обща самодейност с Италия по отношение на културното завещание, приготвя се и бизнес конгрес с Израел в региона на уелнес, СПА и културно-историческия туризъм, работи се и по концепцията на общ маршрут с Гърция за привличане на туристи от далечни пазари. Със Съединени американски щати приготвяме акция за разпространение на дестинация България на американския пазар. Обсъжда се двустранен конгрес с присъединяване на туроператори от България и Турция. Това оповестиха от Министерството на туризма след срещата на министър Николина Ангелкова с близо 70 представители на дипломатически задачи у нас. На обичайна годишна среща, която тя организира с дипломатическия корпус, са участвали посланици на 50 страни у нас, както и високопоставени представители в задачите.

За пролетта на идната година се приготвя втори интернационален капиталов конгрес в курорта "Слънчев бряг ". А за присъединяване са поканени международни туроператори, като ТУИ, представители на бизнеса, български и интернационалните държавни и финансови институции. Привличането на вложения в туризма е измежду главните ни задания на министерството за идната година.

През интервала сред януари и октомври страната ни е посетена от над 8.3 млн. задгранични туристи, което е понижение с 0.4% по отношение на същия интервал на рекордната 2018 година. Приходите от интернационален туризъм от януари до септември пък възлизат на 3.2 милиарда евро, като още веднъж се следи намаляване - от 0.6 на 100. Секторът е значим фактор в българската стопанската система, като основава 12% от Брутният вътрешен продукт.

С въвеждането на Единната система за туристическа информация се чака понижаване на сивата стопанска система, повече доходи от налози и сигурност за туристите. Другото значимо значение на тази система е, че тя дава опция за световни разбори за пазара, на база на които да се възнамеряват разнообразни маркетинг и рекламни акции.

През 2020 година значим приоритет е посредством Закона за туризма да се сътвори статут на националните курорти. Те са лицето на българския туризъм и всички детайли от активността им следва да се изяснят - ръководство на инфраструктура, зони, вложения.

Една нова самодейност на министерството е работа с блогъри и инфлуенсъри за разпространение и одобряване на България като целогодишна туристическа дестинация. Продължава също по този начин усъвършенстването на електронните услуги и дигитализацията в бранша. Предвижда се създаване на специфичен указател, в който всеки туристически обект да има електронен паспорт.

Кристоф Айххорн, дипломат на Федерална република Германия у нас, е изказал признателност за топлото отношение и подпомагане към немските туристи, които са били на отмора у нас при оповестяване банкрута на най-стария международен туроператор "Томас Кук ". Негово превъзходителство е отбелязал, че е налице сполучливо съдействие сред българската страна с немските здравни каси, което дава благоприятни условия на здравноосигурени немски жители да употребяват услугите на българския здравен туризъм.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР