През 2020 г. са произведени 1,25 милиарда смартфона, изчислиха анализатори(снимка:

...
През 2020 г. са произведени 1,25 милиарда смартфона, изчислиха анализатори(снимка:
Коментари Харесай

11% спад в глобалното производство на смартфони


През 2020 година са създадени 1,25 милиарда смарт телефона, пресметнаха анализатори
(снимка: CC0 Public Domain)

М иналата година се оказа сложна за доста промишлености, п оради пандемията. Пазарът на смарт телефони също пострада. По данни на TrendForce, през 2020 година са създадени 1,25 милиарда устройства, което е с 11% по-малко спрямо 2019 година.

Най-големи загуби регистрират компании като Samsung, Apple, Huawei, Oppo и Vivo. Както може да се допусна, Huawei е потърпевша най-вече. Причината за това е затварянето на редица основни пазари за компанията, както и прекъсването на услугите на Гугъл. Освен това, съгласно анализаторите, азиатският разработчик има усложнения с доставките на чипсети.
още по тематиката
Пазарнитe наблюдаващи, че настоящата година ще разреши на пазара на смарт телефони да се възвърне малко. Експертите приказват за огромна вълна от замяна на остарели устройства, както и за увеличение на търсенето на разрастващите се пазари.

Според прогнозите, годишното международно произвеждане на смарт телефони през 2021 година ще обезпечи 1,36 милиарда устройства, което ще е с 9% повече в сравнение с през 2020 година обаче остава мрачна: компанията ще излезе от топ 5 по размер на продажбите и пазарният ѝ дял ще падне до 3%.

ще изиграе основна роля през 2021 година, предвиждат още анализаторите. Очаква се 37% от създадените смарт телефони да имат опция за работа в мрежи от пето потомство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР