През 2020 г. финансово мотивираните киберпрестъпници може да започнат да

...
През 2020 г. финансово мотивираните киберпрестъпници може да започнат да
Коментари Харесай

Финтех, мобилното банкиране и е-търговията са под прицела на киберпрестъпниците

През 2020 година финансово стимулираните киберпрестъпници може да стартират да се насочват към капиталови приложения, онлайн системи за обработка на финансови данни и нови криптовалути. Това предизвестява в годишното си издание за главните промени в света на киберсигурността Kaspersky Security Bulletin (KSB).

Другите закани в киберсигурността през 2020 година са свързани с обезпечаването на заплатен достъп до инфраструктурата на банките и създаване на нови типове злотворен програмен продукт за мобилно банкиране основани на изминал първоначален код.

Финансовите киберпрестъпления се смятат за едни от най-опасните, защото въздействието, което имат, нормално води до директни финансови загуби на жертвите.

През 2019 година се следят някои обилни развития в промишлеността, а също и в това по какъв начин оперират финансовите нарушители. Тези събития разрешиха на откривателите на Kaspersky да предложат няколко вероятни сюжета за развиването на средата на сигурност във финансовата промишленост за 2020 година

Една от главните промишлености, която е под прицела на киберпрестъпниците е финтех. Приложенията за мобилни вложения стават все по-популярни измежду потребителите по целия свят. Не всички от тях обаче употребяват най-хубавите практики за сигурност, като многофакторна идентификация или отбрана на връзката с приложението. Това може да даде на киберпрестъпниците евентуален метод да се таргетират потребителите на такива приложения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР