През 2019 много известни и обичани българи си отидоха завинаги.

...
През 2019 много известни и обичани българи си отидоха завинаги.
Коментари Харесай

България осиротя! Известните личности, с които се сбогувахме през 2019-а

През 2019 доста известни и обичани българи си отидоха вечно. Всеки един от тях обаче остави дълготраен отпечатък в историята, оповестява bTV.

Стоянка Мутафова

Легендата на българския спектакъл ни напусна на 6 декември 2019 година Тя си отиде на 97-годишна възраст след дълготрайно и тежко боледуване. Играе в над 90 театрални постановки. Любимка е на публиката с функциите си във кино и телевизионни продукции като "Големанов ", "Вражалец ", "Милионерът ", "Новогодишна смешка ", "Топло ", "Любимец 13 ", "Кит " и други

Стефан Данаилов

Обичаният български артист си отиде на 76-годишна възраст на 27 ноември. Той беше подложен в медикаментозна кома при започване на месеца, когато бе признат по неотложност във ВМА, тъй като събираше вода в белите си дробове.

Иван Ласкин

Актьорът ни напусна на 48-годишна възраст на 6 януари. Той има многочислени функции в театъра и киното. През 1986 година детският сериал "Васко да гама от село Рупча " го трансформира в най-популярното момче у нас.

Весела Тотева

През март си отиде продуцентът на предаването "Събуди се " Весела Тотева. Тя бе публицист с повече от 18 години процедура.

Жорж Ганчев

На 19 август на 79-годишна възраст умря Жорж Ганчев. Той беше политик и неведнъж претендент за президент, депутат, създател и ръководител на Българския бизнес блок, български и английски фехтовач, английски и американски сценичен и кинодеец.

Явор Захариев

На 5 април умря вокалистът на "Gravity Co " Явор Захариев. Няколко дни преди гибелта му той беше открит от родителите му в безпомощно положение в жилището, където живеел.

Юлиан Вучков

​На 83-годишна възраст на 23 септември умря професор Юлиан Вучков. Той бе журналист, сценичен, книжовен и ефирен критик, лекар на науките. Освен това основател, коментатор и водещ на редица телевизионни излъчвания.

Йосиф Шамли

На 29 октомври ни напусна артистът Йосиф Шамли. Като дълготраен артист в трупата на Народния спектакъл "Иван Вазов ", Йосиф ще остане в историята на българския спектакъл със своите десетки превъплъщения на сцената.

В последния сезон той беше част от спектаклите "Нощна пеперуда " от Пьотр Гладилин, "Наблюдателите " от Константин Илиев, "Опит за хвърчене " от Йордан Радичков, "Калигула " от Албер Камю, "Спускане от връх Морган " от Артър Милър, "Теремин: музика, обич и шпионаж " от Петър Зеленка ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР