През 2018 година Pagani официално обяви своите планове и започна

...
През 2018 година Pagani официално обяви своите планове и започна
Коментари Харесай

Така се прави: Pagani спря разработката на ел. коли, за да се фокусира върху V12

През 2018 година Pagani публично разгласи своите проекти и стартира създаването на електрическа кола. Днес, 4 години по-късно, компанията анонсира радостната за някои почитатели вест, че тези проекти завършват и създаването на електромобил остава на назад във времето. Новината идва персонално от Хорацио Пагани, който споделя това в изявление пред Autocar по време на ревю в Италия.

Проучването на Pagani демонстрира, че електрическата суперкола ще изисква най-малко 600-килограмова батерия, което е повече от половината от тежестта на Huayra R. Суперколата тежи 1070 кг, дружно с бензиновия V12 зад водач. Хорацио Пагани споделя мнението си, че електрическите коли са прекомерно тежки за суперколи и ще липсва страст от шофирането при тях.



Припомняме, че Пагани си купи Tesla, с цел да разбере по-добре електрическите коли. Той има вяра, че те би трябвало да бъдат съсредоточени повече върху суровата продуктивност, която към този момент е постижима в днешни дни. За образец той даде Kia EV6 GT, която със своите 577 конски сили може да доближи 100км/ч за 3.5 секунди. Предизвикателството е да направиш електромобил да доставя такава страст като кола с мотор. Това няма по какъв начин да се случи до момента в който батериите тежат толкоз доста.



Хорацио мечтае да направи електрическа кола с тегло от 1300 кг, само че за момента това не е допустимо. Именно за това от компанията ще се съсредоточат върху правенето на коли с V12, заимстван от Mercedes. Плановете на компанията са да продължат да го употребяват до момента в който нямат проблеми с Европейския съюз за това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР