През 2018 година глобалната икономика ще запише най-силния си растеж

...
През 2018 година глобалната икономика ще запише най-силния си растеж
Коментари Харесай

Световната икономика ще запише най-добрата си година от 2011 насам

През 2018 година световната стопанска система ще запише най-силния си напредък за последните седем години с помощта на възобновяване на международната търговия и вложенията, считат от Организацията за икономическо съдействие и развиване. Те обаче предизвестяват, че възможна комерсиална война може да помрачи позитивната прогноза.

През тази и идната година страните от Г20 ще порастват с по 3,9 % -- най-високото равнище от 2011 година насам. Прогнозата бе нараснала от 3,6 %. Част от оптимизма идва и от упованията, че понижението на налозите в Съединени американски щати ще помогне на международната стопанска система.

Организацията за икономическо сътрудничество и раз счита още, че възобновяване на бизнес вложенията ще резервира растежа на международната търговия с към пет % през тази година.

В същото време обаче международната стопанска система е уязвима от напрежението, което администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп сътвори, въвеждайки мито върху вноса на стомана и алуминий.

Организацията планува напредък на стопанската система на Съединените американски щати от 2,9 % през тази година и 2,8 % през идната, а данъчната промяна прибавя сред 0,5 и 0,75 % растеж.

Еврозоната ще се уголемява с 2,3% през 2018 година и 2,1% през 2019 година.

Англия обаче изпуска международния растеж и изостава от останалите развити стопански системи. Според Организацията за икономическо сътрудничество и раз растежът на Острова ще бъде едвам 1,3% през тази година и 1,1% през идната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР