През 2018 година Елена Рибакина взима решение да смени националността

...
През 2018 година Елена Рибакина взима решение да смени националността
Коментари Харесай

Исторически момент за Казахстан: Световната №23 ще дебютира на 1/2-финал в Шлема

През 2018 година Елена Рибакина взима решение да смени националността си и да одобри офертата да се състезава за Казахстан. Ето за какво през сегашния сезон тя е единствената тенисистка, родена в Москва, която има опция да взе участие на Откритото състезание на Англия, в което руснаци и беларуси не бяха позволени до присъединяване. Днес състезателката с съветски генезис си подсигурява присъединяване в полуфиналната фаза на конкуренцията след поврат над Айла Томлянович - 3:6 6:2 6:3. Тя е първата представителка на Казахстан, която доближава до последните 4 на " мейджър " шампионат, като в борба за място на финала ще се изправи против шампионката от 2019-а Симона Халеп.

От дебютните минути на срещата казахстанката опитваше да постанова нападателния си жанр на игра, който водеше до също толкоз огромно количество непредизвикани неточности, колкото и печеливши удари. Тя позволи да изостане с пробив още след второто си подаване, след което не получи късмет да навакса пасива си поради съвсем безпогрешното показване на Томлянович, която без каквито и да е усложнения скоро поведе в обособените елементи.

Във втория сет функциите на корта се размениха и към този момент точно австралийката бе тази, от чиято ракета неточностите изобилстваха. Това върна увереността на Рибакина, която не пропускаше опция да се възползва от неубедителните изяви на противничката си, с цел да пробие сервиса ѝ на три пъти и да възвърне паритета в общия резултат.

Световната №23 резервира високото си равнище на показване и в решителната трета част, където успяваше да насочва ударите си наоколо до линиите и да си основава комфортни обстановки, в които да приключи с уинър. От своя страна, австралийката по този начин и не можеше да откри верния отговор на чудесно конструираните офанзиви на съперничката си и не след дълго инкасира два пробива - 1:5. Последва кратковременен спад в играта на Рибакина, довел до връщането на един от брейковете, само че това надалеч не ѝ попречи да доближи до крайния триумф при втория си опит.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР