През 2018 година бяха направени инвестиции за над 200 млн.

...
През 2018 година бяха направени инвестиции за над 200 млн.
Коментари Харесай

Инвестиции за над 200 млн. лв. бяха направени в автомобилостроенето през изминалата година


През 2018 година бяха направени вложения за над 200 млн. лв. в фабрики свързани с автомобилостроенето, които ще разкрият 3200 нови работни места в страната. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лилия Иванова при откриването на Конференция отдадена на италианския дизайн в аутомотив бранша, която се организира в София.

Форумът бе проведен от Конфиндустрия България и Аутомотив Клъстер, а формален посетител на събитието бе инж. Паоло Пининфарина, ръководител на Пининфарина АД. Това е едно от най-влиятелните имена в международния дизайн на коли, който показа достижения и трендове в областта на автомобилния дизайн, интериор и архитектура, напомнят от Министерство на стопанската система.

Икономическият заместник-министър уточни, че в последните години развиването на аутомотив бранша в България е извънредно позитивно и все по-динамично, а страната ни се е трансформирала в атрактивна капиталова дестинация в автомобилостроенето. По думите й в бранша към този момент има 220 компании, в които работят над 50 000 души, произвеждащи съставни елементи за всеки от огромните международни производители на коли. „ Очакваме позитивната наклонност на развиване да продължи и през тази година, като се има поради, че сега се работи по нови 8 плана на евентуални вложители от бранша ", акцентира тя.

Лилия Иванова посочи още, доста положителните стопански взаимоотношения с Италия, която е измежду водещите търговски сътрудници на България. „ Близо пет милиарда евро е стокообменът сред двете страни през 2018 година, което прави италианската страна втори търговско-икономически сътрудник на страната ни за миналата година ", заяви заместител - министърът на стопанската система.

На форума участваха посланикът на Италия Н.Пр. Стефано Балди, ръководителят на Конфиндустрия България госпожа Мария Луиза Мерони, както и изпълнителният шеф на Аутомотив Клъстер арх. Любомир Станиславов.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР