През 2018 г. спортовете бейзбол и софтбол празнуват 30 години

...
През 2018 г. спортовете бейзбол и софтбол празнуват 30 години
Коментари Харесай

Бейзболът и софтболът празнуват 30 години организирана дейност в България

През 2018 година спортовете бейзбол и софтбол честват 30 години проведена активност в България. Честването ще съвпадне с второто издание на Балканското състезание по бейзбол, по софтбол и по софтбол за смесени тимове, в което ще вземат участие Гърция, Румъния, Сърбия, Турция и България. Мачовете от софтболния шампионат ще се състоят от четвъртък до събота на игрището в 73-то СОУ " Вл. Граматик ", а от бейзбола и от софтбола за смесени тимове - по същото време, само че на състезателен комплекс " Октомври " в Технически университет.

За честванията и формалното разкриване на шампионата в България идват шефовете на международната и европейските централи по бейзбол и софтбол: господин Рикардо Фракари - президент на Световната конфедерация по бейзбол и софтбол (WBSC), господин Дидие Семине и господин Габриел Вааге - президенти на Европейските Федерации надлежно по бейзбол и по софтбол (CEB и ESF).

За " първото мятане " са поканени министърът на младежта и спорта Кралев и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Церемонията ще бъде по време на тържественото разкриване на Балканиадата в четвъртък, 26 април 2018 година, от 17.30 ч. на ст. Октомври в Технически Университет.
Наред с това, на Рикардо Фракари е присъдена купата " Почетен професор на НСА " В. Левски ". По този мотив той ще изнесе обществена лекция " Предизвикателствата пред Международната федерация в актуалния свят " в четвъртък, 26 април от 11.30 в НСА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР