През 2018 г. подсъдимата карала курс за придобиване на шофьорска

...
През 2018 г. подсъдимата карала курс за придобиване на шофьорска
Коментари Харесай

Шестмесечна присъда за фалшива диплома за средно образование наложи Варненският районен съд

През 2018 година подсъдимата карала курс за придобиване на шофьорска дееспособност и откакто положила сполучливо научен и на практика изпит, през м.март 2019 год., пред чиновник на бранш “Пътна полиция ” при ОД на Министерство на вътрешните работи - Варна, подала комплект документи за издаване на шофьорска брошура. Към заявката тя показала оригинал и копие от удостоверение за приключено приблизително обучение, собственоръчно заверено за честност от нея с автограф и изписване на имената.

Дипломата била с посочен издател – главно учебно заведение в гр. Шумен, като въз основа на нея тя получила удостоверение за ръководство на МПС. Междувременно, при последвала регулярна инспекция по одобрен софтуерен ред, се открива, че 32-годишната подсъдима не е учила във въпросното учебно заведение и в регистрационната книга на образователното заведение въобще не попада издавана тапия под посочения в документа сериен номер.

32-годишната жена е неосъждана към датата на инкриминираното действие. От нея за самото сформиране на неистинския документ не може да бъде търсена наказателна отговорност. По силата на утвърдено от съда съглашение тя следва в продължение на 6 месеца да извършва наложителните пробационни ограничения – регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично и срещи с пробационни чиновници.
Съдебният акт е финален.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР