През 2017 г. германските инвестициите в България са в размер

...
През 2017 г. германските инвестициите в България са в размер
Коментари Харесай

Германските инвестиции за 2017 г.  у нас са 130 млн. евро

През 2017 година немските вложенията в България са в размер на 130 млн. евро. Това стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система Емил Караниколов с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара.

„ Отбелязахме рекорден стокообмен през предходната година, който възлиза на 7, 295млрд. евро и растеж от 10%. Сигурен съм, обаче че можем да реализираме и още по-добри резултати “, съобщи министър Караниколов.

По време на срещата с представителите на немските компании в България бяха разисквани въпроси свързани с административната тежест, дефицита на фрагменти за бизнеса, както и провокациите пред промишлеността с навлизането на цифровата промяна, т.нар Индустрия 4.0. Министър Караниколов уточни, че напъните на цялото държавното управление са ориентирани към понижаване на регулаторните режими за бизнеса, посредством свеждане им до минимално изискуемите от европейското законодателство.

Министърът акцентира, че краткосрочните ограничения, по които работи държавното управление, са облекчение на режимите за импорт на фрагменти от страни, където има огромни български общности в чужбина и даде за образец междуправителствените спогодби с Армения, Украйна и Молдова. Той акцентира, че стимулирането на дуалната форма на образование и на преквалификацията на фрагменти, както и по-широка осведомителна акция за изгодите от тези образования ще доведат до основаването на нужните за бизнеса висококвалифицирани експерти.

„ Обмисляме в Индустриалните зони да бъдат построени центрове за преквалификация и обучение, по отношение на потребностите на бизнеса “, добави той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР