През 2017 г. двустранният стокообмен между България и Руската федерация

...
През 2017 г. двустранният стокообмен между България и Руската федерация
Коментари Харесай

Стокообменът ни с Русия расте с близо 40% през 2017 г.


През 2017 година двустранният стокообмен сред България и Руската федерация се е нараснал с над 40%, надхвърляйки 4,2 милиарда щ. д. Това стана ясно по време на среща сред заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и Владимир Падалко, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Руската федерация, оповестиха от икономическото ведомство. На нея участва и Георги Минчев, ръководител на УС на Българо-руската търговско-промишлена палата.

Владимир Падалко е на посещаване в страната ни за присъединяване в българо-руски бизнес конгрес на тематика „ Медицина и фармация “. „ Това е тематика със сериозен капацитет в нашето икономическо партньорство и се веселя, че е във фокуса на Търговско-промишлената палата на Русия “, уточни Александър Манолев. Той добави, че медикаментите са водеща група артикули в българския експорт за Русия през последните години и изрази вяра, че на днешния конгрес ще бъдат набелязани ограничения за опазване на тази наклонност.

„ Редица артикули от България са добре познати на съветския пазар, както и респективно редица артикули от Русия са търсени и ценени от българските консуматори. Със взаимни дейности можем доста да увеличим комерсиалния ни продан “, сподели още зам.-министър Манолев. По думите му точно бизнес форумите са се потвърдили като дейно средство за определяне на нови и задълбочаване на съществуващи партньорства сред бизнеса от двете страни.

Двамата се сплотиха към мнението, че машиностроенето има сериозен капацитет и се договориха да работят за повече взаимни планове в тази област. Друг бранш, който бе дискутиран бе производството на строителни материали. „ Българските компании в този бранш натрупаха сериозен опит, внедриха се и редица нововъведения в индустриалния развой и би било потребно, в случай че намерим метод те да показват своята продукция на съветския пазар “, подчертава зам.-министър Манолев. Български артикули с капацитет за износ за съветския пазар са още парфюмерия и козметика, виновност, и други

Двамата се договориха да се работи за задълбочаване на съдействието на районно равнище и за основаване на повече директни контакти сред дребните и междинни предприятия от двете страни. Основен акцент на срещата бе фактът, че след срещите на най-високо равнище сред Русия и България, се следи и активизиране на диалозите сред бизнеса от двете страни.
Руската търговско-промишлена палата има 180 отделения в Руската Федерация (в разнообразни райони на страната), 54 000 компании членска маса, като оферират над 500 типа услуги на бизнеса.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР