През 2015 г. Агенцията за национална сигурност оттегли старата си

...
През 2015 г. Агенцията за национална сигурност оттегли старата си
Коментари Харесай

Три пъти повече телефонен шпионаж в САЩ през 2017 г.

През 2015 година Агенцията за национална сигурност отдръпна остарялата си стратегия за наблюдаване, която безсистемно следеше милиарди телефонни позвънявания дневно, само че това не значи, че към този момент не се събират данни за позвъняванията. Според отчет за прозрачността, публикуван от Службата на шефа на националното разузнаване, организацията е получила 534 милиона позвънявания и текстови записи от телекомуникационни компании като AT & T и Verizon през 2017 година
Това е над три пъти повече от броя (151 милиона), събрани през 2016 година, което е първата цялостна година от влизането в действие на новите правила за наблюдаване според Закона за свободата на Съединени американски щати.

Докато NSA към този момент не може да извлече информация за всички, телефонните компании би трябвало да поддържат метаданни за позвънявания и текстови известия , в това число телефонни номера, дълготрайност на позвъняването и брой знаци в текстовете, според новия закон. След това NSA може да подаде поръчка за достъп до всички записи на своите цели и всеки, с който са били в контакт. Преди Агенцията да може да получи тези документи, Съдът за наблюдаване на външните разследващи служби би трябвало да се съгласи, че главната цел може основателно да бъде обвързвана с терористична активност.

Тъй като целият развой е много комплициран, тези нови числа са тревожни за бранителите на неприкосновеността на персоналния живот. Робин Грийн от основания във Вашингтон Институт за отворени технологии съобщи пред Ройтерс, че „прозрачността на разследващата общественост към момента не е задоволително цялостна, с цел да изясни трагичните нараствания в събирането на данни“. Службата на шефа на представителя на националното разузнаване Тимъти Барет обаче отбрани NSA и съобщи, че „не е трансформирала метода, по който тя употребява пълномощията си да получава записи с подробни данни за обажданията“.

Не е ясно дали организацията е намерила празноти в закона, които може да употребява, само че неочакваният скок в броя на конфискуваните записи може да се припише на няколко неща. За начало метода, по който новите правила работят, значи, че една молба може да генерира големи количества данни. Например, в отчета се споделя, че организацията е подала искане за 40 субекта през 2017 година и все пак са произвели 534 милиона записа, защото тя получава достъп до записите на всеки един човек, с който субектите са били в контакт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР