„През 2013 г. „Булгаргаз" сключи договор със СОКАР за доставка

...
„През 2013 г. „Булгаргаз" сключи договор със СОКАР за доставка
Коментари Харесай

Министър Петкова: Благодарение на този проект България никога няма да остане без природен газ

„ През 2013 година „ Булгаргаз " подписа контракт със СОКАР за доставка на 1 милиарда куб. м. газ. Тя би трябвало да стартира от 1 януари 2021 година Важното за България е, че от новата година на пазара ще има различен източник за доставка на природен газ ".

Това съобщи в ефира на „ Здравей, България” енергийният министър Теменужка Петкова. По думите й с помощта на плана за интерконектора Гърция-България, страната ни в никакъв случай няма да остане без природен газ.

„ Такива планове са доста значими и имат стратегическо значение за развиването освен на енергийния бранш, само че и за стопанската система ни.

Те ще разрешат на страната да резервира стратегическото си място на газовата карта на Европа. Българските жители и бизнесът ще могат да се възползват от преимуществата, които дава диверсификацията – да има по-добри цени и по-добри условия”, разясни Петкова.

Тя разяснява и ограниченията, свързани с пандемията.

„ Усилията на държавното управление са ориентирани към това да опазим живота и здравето на хората. Никой от сътрудниците не е спрял да работи нито за момент в тази посока. Виждате какъв брой ограничения бяха подхванати, с цел да се оправим с тежката ситуация”, съобщи в ефира на „ Здравей, България” енергийният министър Теменужка Петкова.

По думите й няма страна, която да е изцяло готова за пандемията. „ Смятам, че българското държавно управление е едно от тези, които реагира най-адекватно и при първата, и при втората вълна на COVID-19”, разясни тя. Министърът прикани да съблюдаваме ограниченията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР