През 2011 г. излезе известният френски филм Недосегаемите“, който разказва

...
През 2011 г. излезе известният френски филм Недосегаемите“, който разказва
Коментари Харесай

Вдъхновяващият филм „Недосегаемите“ всъщност е по истински случай

През 2011 година излезе известният френски филм „ Недосегаемите “, който споделя за връзката сред човек с увреждания и неговия зависещ, мъж с тежко минало. Участват Франсоа Клюзе и Омар Си. Лентата, основана на действителни събития, завладя освен сърцата на хората, само че и на режисьорите.

Филмът имаше подобен триумф, че се трансформира в първообраз на доста сходни кино истории, макар че е малко евентуално някой да може да повтори триумфа на оригинала.

А най-интересното е, че в основата на кино лентата е залегнала действителна история!

През 1993 година вследствие на случай аристократът Филип Поцо ди Борго остава неподвижен. Три години по-късно обичаната му жена умряла от рак, а милионерът изпаднал в дълбока меланхолия.

Филип не можел да се грижи самичък за себе си и имал потребност от помощ. За ролята на негов асистент милионерът избрал емигранта от Алжир Абдел Ямин Селу, който също като героя във кино лентата имал престъпно минало зад тила си. Абдел се явил на изявлението, с цел да не загуби месечните си помощи.

След като бил освободен от пандиза, където лежал година и половина за обир, Абдел живеел известно време умерено на помощите, които получавал като незает.

След освобождението си съумява да си откри работа и работи за малко в пицария, само че скоро се отегчава от това занятие и прави всичко, с цел да бъде уволнен от шефа си. И в един декемврийски ден на 1994 година той получава уведомление да се яви в един от елитните квартали на Париж. Можел да получи добре платена работа – да се грижи за неподвижен мъж.

Трябва да се признае, че животът, който Абдел водел до този миг, не го бил подготвил за такава виновна специалност. Преди това той се занимавал с обири и измами, а в този момент трябвало да поставя масата всеки ден, да наглася тялото на аристократа в комфортна позиция, да му прави разтривки и редица други отговорности.

Алжирецът се справил сполучливо с работата си. Изненадващо, тези изцяло разнообразни хора били събрани инцидентно, само че скоро сред младия мъж и аристократа се оформило мощно мъжко другарство.

В наши дни

Трябва да се означи, че това другарство дало доста и на двамата мъже. Филип схванал какво съставлява духа на приключението, а Абдел погледнал по нов метод на живота и изключително към нежния пол.

Дотогава той бил коцкар и се отнасял към дамите като към стока. Филип го предиздвикал да преразгледа отношението си към фамилните полезности.

Алжирецът има брачна половинка и три деца. Според Абдел той дължи това на първо място на своя другар.

Днес приятелите към този момент не живеят в една къща, само че това не им пречи да се виждат и да поддържат връзка постоянно.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР